Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, meciuri internaţionale la Constanţa Rugbyştii de la Tomitanii şi Rechinii se duelează cu olandezii de la ASRV Ascrum

ro

08 Apr, 2016 00:00 2031 Marime text
Echipa de rugby Tomitanii Constanţa care evoluează în Campionatul Naţional Under-20 susţine astăzi un meci amical internaţional, contra echipei olandeze de seniori ASRV Ascrum Rugby. Partida este găzduită, de la ora 14.00, de stadionul „Nihai Naca“, iar intrarea spectatorilor este gratuită. 
 
Confruntarea reprezintă ultima verificare a Tomitanilor înaintea primului meci oficial din returul de campionat, astfel că are o importanţă aparte, cu atât mai mult cu cât adversara e o formaţie de seniori, şi din străinătate. „ASRV Ascrum joacă în prima ligă a Olandei şi se află într-un turneu în România. Delegaţia batavă e una amplă, din ea făcând parte şi echipa de old-boys, care, după meciul nostru, se va duela pe acelaşi stadion cu formaţia de veterani Rechinii Constanţa“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor la Tomitanii Constanţa, alături de Adrian Tinca. Un interesant cuplaj rugbystic aşadar, care merită urmărit. Cu prilejul meciului cu olandezii, Tomitanii îşi vor prezenta noile achiziţii, dar şi echipamentul în care vor juca în sezonul 2016.

Meci cu liderul. Apel către suporteri

Tomitanii dispută primul meci din retur duminică, 17 aprilie, de la ora 13.00, pe stadionul „Mihai Naca“, împotriva echipei CSA Steaua Bucureşti, liderul clasamentului. Echipa din capitală are 25 de puncte, după ce a câştigat cu punct bonus toate cele cinci meciuri disputate până acum. Tomitanii sunt pe locul trei în clasament, cu nouă puncte, având două victorii şi două înfrângeri în cele patru partide susţinute. Constănţenii, multipli campioni naţionali de juniori, joacă însă în campionatul U-20 cu o echipă mai mică de vârstă decât celelalte formaţii. În tur, Steaua s-a impus cu 40-12. „Aşteptăm publicul alături de rugby-ul constănţean. Începe sezonul, iar disputa cu Steaua e una foarte importantă“, a mai spus Cristian Cojocaru.

Lideri în campionatul Under-16

Echipa Under-16 a Tomitanilor Constanţa a înregistrat o victorie în deplasare în etapa a şasea a grupei Muntenia A din Campionatul Naţional Under-16, 29-22 în deplasare cu CT Dinicu Golescu Bucureşti. Pregătiţi de Bogdan Cristea, Tomitanii se află pe locul întâi în clasament, cu 24 de puncte (cinci victorii şi un eşec în şase partide), la patru lungimi de ocupanta poziţiei secunde, CSO Pantelimon. În runda a şaptea, constănţenii întâlnesc la Constanţa RC Griviţa Bucureşti, duminică, 10 aprilie, de la ora 13.00, pe stadionul „Mihai Naca“.
 
RC Griviţa e pe locul cinci (penultimul), cu patru puncte. Bogdan Cristea antrenează şi formaţia de rugby în 7 a Tomitanilor din campionatul Under-15, care, sâmbătă, joacă în deplasare cu formaţia din Săcele, în prima rundă din retur.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii