Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, la Ovidiu, e meci cu CSU Craiova Ilie Dumitrescu va veni cu o „misiune“ la FC Viitorul. Ce i-a propus Gică Hagi

ro

06 Apr, 2017 00:00 9586 Marime text
Florinel Teodor Coman, şeptarul FC Viitorul, creşte de la meci la meci. Are realizări incredibile în Liga 1 pentru vârsta lui (18 ani), iar selecţionerul echipei naţionale a României, Christoph Daum, îi urmăreşte îndeaproape evoluţiile. Tânărul va fi sfătuit şi de Ilie Dumitrescu.

Penalty-ul ratat la Giurgiu a fost pus în umbră de celelalte reuşite ale Internaţionalului de tineret al liderului campionatului în victoria, 2-1, de pe terenul campioanei en-titre a României, Astra Giurgiu. Impetuoasele sale pătrunderi, pasa foarte frumoasă la golul de 1-0 al lui Chiţu, provocarea autogolului lui Săpunaru (prin care FC Viitorul a condus Astra cu 2-0 în minutul 20) şi obţinerea primului penalty au făcut din Coman un erou al meciului, evoluţia brăileanului lansat de Academia Hagi fiind subliniată şi de Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 
Născut pe 10 aprilie 1998, Florinel Coman va împlini 19 ani peste patru zile. „Coman îmi aduce aminte de fratele lui, prietenul lui, Ilie Dumitrescu. I-l voi şi da, să aibă grijă de el. Am vorbit deja. Seamănă foarte mult cu el ca stil de joc. Nu are apucături de decar, dar e un atacant foarte interesant. E o «vulpe». Trebuie să rămână însă cu picioarele pe pământ şi să muncească în continuare“, a spus „Regele“. Ilie Dumitrescu a spus că va da curs propunerii lui Hagi şi, în anumite momente, va veni la Ovidiu, să discute cu Florinel şi să-l sfătuiască.
 
În meciul de la Giurgiu s-au ratat trei penalty-uri, două de către oaspeţi (Chiţu şi Coman), unul de către gazde! „La prima lovitură de pedeapsă, am zis că trebuia să-l pun pe Coman să bată. Apoi, la a doua, l-am desemnat pe el, deşi voia Roşu. Am greşit-o şi eu. Aşa e fotbalul, de unde aveam meciul în mână, s-a întors apoi“, a precizat Hagi. 

„Nu ştiu dacă Nedelcu a greşit vreo minge“ 

Florinel Coman este dorit cu insistenţă de FCSB, iar Gică Hagi spune că orice jucător de la FC Viitorul e de vânzare, chiar şi în ţară, în condiţiile unei oferte avantajoase, atât pentru club, cât şi pentru jucător. „În a doua repriză (n.r. a meciului de la Giurgiu), am jucat cu trei jucători născuţi în 1998. Cum a jucat Coman… Mă scuzaţi! Iar Nedelcu, născut în 1997, nu ştiu dacă a greşit o minge. Producem în continuare jucători, riscând, asumat, un rezultat sau altul, dar noi nu avem ca obiectiv titlul de campioană.
 
Dacă se va întâmpla, va fi incredibil. Noi producem jucători, am schimbat zece faţă de anul trecut. Au plecat jucători importanţi, eu nu ţin niciunul, important e să fie o ofertă bună, iar jucătorul să fie de acord. Eu mereu întreb jucătorul. Am un raport bun cu ei. Dăm şi în România, şi în străinătate. Niciodată nu am fixat un preţ al jucătorului, piaţa mi-l fixează. Mereu vom fi formatori, cu o academie care ne alimentează constant. Asta e menirea noastră“, a precizat Hagi. 

Minune adevărată! 

În opinia lui Hagi, să ia Viitorul campionatul ar echivala cu o „minune adevărată“. „Am ajuns sus, în postura de a ne bate la titlu. Ne bucurăm de acest moment, suntem fericiţi. E incredibil cum arătăm. Să vedem dacă suntem capabili să producem minunea. Asta-i minune adevărată! Dacă nu vom putea, asta e. Fiecare meci e un test important pentru noi. Jucăm genul de partide puternice, din care învăţăm multe şi din care căpătăm experienţă. Am arătat că merităm acest moment, ne-am bătut pentru el, am muncit. Dar mai sunt meciuri, iar programul e foarte greu. Trebuie să ştim să jucăm la rezultat, acum contează mai puţin fotbalul pe care îl practici. Echipa arată mai responsabilă, mai bună ca cea anul trecut, care era mai tehnică, dar avea experienţă mai mică“, a mai spus Hagi.

Greşeala de anul trecut, din iarnă 

„Regele“ spune că deja se gândeşte la cum va arăta echipa din vară. „Ne gândim deja şi la ieşiri, şi la intrări. Oricum, când fac o strategie, nu pot fi mai slab ca anul trecut. Ne-au plecat zece jucători, dar suntem mai sus în clasament! Cum? Muncim, gândim fotbalul, avem o viziune şi creăm o echipă care să joace. Dacă vom ajunge să luăm campionatul? Dumnezeu e sus şi el ştie. Am achiziţionat jucători refuzaţi de alţii sau liberi de contract şi sunt pe primul loc. Nu am buget extraordinar să plătesc jucători, cum am făcut greşeala anul trecut în iarnă. Salariile noastre (fixe plus bonusuri) sunt mult mai mici faţă de cele de anul trecut. Eu gândesc echipa din vară. Nu dorm. Lucrez non-stop. Sunt şi manager. Trebuie să cunosc orice jucător din primele trei ligi ale României. Dacă îmi place şi pot, îl iau. Doar pentru Roşu am dat nişte bani, ca să accelerăm anumite lucruri“, a punctat managerul tehnic al FC Viitorul. 

Astăzi, întâlnesc CSU Craiova 

Lider, cu 33 de puncte, al turneului play-off, FC Viitorul susţine astăzi meciul din etapa a patra, la Ovidiu, cu CSU Craiova, care a strâns 24 de puncte până acum. Partida e programată de la ora 18.00, pe stadionul principal din Complexul Academiei Hagi. „Luăm fiecare meci în parte, acum jucăm cu CSU Craiova, acasă, şi nu trebuie să greşim. Dacă o facem, ne vor depăşi celelalte. Orice meci e important, mai avem şapte. Orice rezultat e posibil în play-off. Noi avem un mare minus faţă de ceilalţi, tinereţea, pe care nu o putem ascunde, aşa cum s-a văzut şi în partida de la Giurgiu. Însă, pe de altă parte, avem şi un plus, jucătorii sunt foarte talentaţi şi imprevizibili. Joi (n.r. astăzi), întâlnim o echipă talentată, ca şi noi, tânără, agresivă, iute şi trebuie să facem un meci foarte bun fără minge ca să avem şanse mari cu ea. Altfel, vom avea probleme“, a punctat Gică Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Ilie Dumitrescu) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii