Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, întâlneşte Concordia Chiajna FC Viitorul, în faţa celei de-a patra victorii consecutive în Liga 1

ro

12 Dec, 2016 00:00 1622 Marime text
Echipa lui Gică Hagi, ocupantă a locului patru în clasamentul Ligii Naţionale, susţine astăzi în deplasare, contra Concordiei Chiajna, meciul din etapa a 20-a a campionatului. 

FC Viitorul este neînvinsă de patru meciuri, interval în care a înregistrat trei victorii şi un egal. Jucătorii constănţeni au câştigat ultimele trei meciuri fără a primi gol, iar acum se află în faţa celui de-al patrulea succes la rând. FC Viitorul a acumulat 36 de puncte şi e a patra în clasament, iar Concordia, cu 16 puncte, ocupă poziţia a 12-a. Meciul începe la ora 20.30. Dacă va învinge, FC Viitorul va urca pe locul întâi!
 
„Întâlnim o echipă care are mare nevoie de puncte. Trebuie să ne adaptăm repede la teren. Oricum, noi am mai jucat pe el. Traversăm un moment foarte bun şi suntem într-o formă deosebită. Trebuie să exploatăm la maximum această situaţie şi să continuăm rezultatele favorabile. Trebuie să avem o mentalitate de învingători şi să încercăm să ne impunem. Ştim că va fi foarte greu, întrucât Chiajna e o echipă care a jucat bine cu echipele din partea superioară a clasamentului. Primeşte greu gol şi pierde la fel meciurile. Sper să fac echipa să înţeleagă că ce am făcut până acum e bine, dar mereu există o altă provocare. Nimic nu e uşor, dar nici imposibil. Mergem să ne luptăm pentru cele trei puncte şi să facem un meci bun. Să dăm totul. E un an foarte bun, suntem mulţumiţi, dar vrem să obţinem rezultate pozitive şi în ultimele trei meciuri din 2016. Sperăm să terminăm anul cu bine“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

În play-off, începe un alt campionat

Fundaşul Robert Hodorogea se aşteaptă la un meci greu, dar speră la victorie. „Concordia are foarte mulţi jucători cu experienţă în Liga 1, plus cei tineri, care au arătat că au valoare. Ne dorim să adunăm cât mai multe puncte până la finalul anului. Mai sunt două meciuri de Liga 1, plus cel de Cupă. Cele două partide ne pot aduce chiar locul întâi la finele lui 2016, depinde ce va face Steaua. În play-off începe un alt campionat, să sperăm că vom avea rezultate mai bune ca anul trecut. La Viitorul sunt condiţii foarte bune faţă de ce se întâmplă în ţară şi suntem foarte fericiţi că ne aflăm aici“, a spus apărătorul Viitorului.

Meci deschis

Atacantul Florinel Coman crede că meciul va fi unul „foarte frumos, deschis“. „Sperăm să continuăm evoluţiile bune din ultimul timp şi să câştigăm. Am avut două zile de pauză, dar acum sunt apt. Am trecut peste problemele medicale şi sper să fac un meci cât mai bun la Chiajna. Va fi foarte bine dacă ne vom impune“, a arătat tânărul jucător.

Şapte jucători convocaţi la Naţională

Echipa naţională Under-23 a României va întreprinde un cantonament de pregătire în Antalya, în perioada 16-23 ianuarie 2017. Printre jucătorii convocaţi se numără şi şapte fotbalişti de la FC Viitorul, Romario Benzar, Bogdan Ţâru, Răzvan Marin, Dragoş Nedelcu, Florinel Coman, Alexandru Buzbuchi şi Cristian Ganea. Reunirea lotului are loc în data de 16 ianuarie 2017. „Sunt bucuros pentru această convocare. Vreau să demonstrez că nu degeaba am fost chemat la lot şi să fac meciuri foarte bune în Liga 1“, a spus Florinel Coman.

„Suntem mândri de munca noastră”

„Nu e important numărul jucătorilor convocaţi, ci calitatea, performanţa. Trebuie să ajungem să avem rezultate foarte mari, iar România să ajungă să fie competitivă. Cei care răspund au strategia lor şi ei planifică totul. Eu doar muncesc la mine la club, îmi fac treaba cum trebuie, iar cei care sunt mai sus ca noi se uită şi, dacă apreciază, e treaba lor. Eu doar am sesizat anumite lucruri la un moment dat care ţin de calitate, nu de cantitate. Suntem singurul club din România care nu ne putem plânge de cantitate, pentru că am lucrat bine şi avem de departe cei mai mulţi jucători la loturile naţionale. Suntem un club tânăr, care formează şi propune jucători meci de meci. La partida cu CSU Craiova am avut opt jucători din Academie. Suntem mândri de munca noastră“, a spus şi Gică Hagi.

„Toţi cei care au văzut meciul ne-au felicitat”

„Regele“ crede că incidentele de la meciul cu CSU Craiova au umbrit evoluţia deosebită a FC Viitorul. Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a dictat suspendări şi amenzi în ambele tabere. „N-am contestat deciziile, pentru că cine a greşit e normal să fie suspendat. Păcat că tot ce s-a întâmplat a umbrit momentul nostru extraordinar. Echipa a jucat fantastic, a făcut un meci foarte bun şi nu am putut să ne bucurăm pe de-a-ntregul. A fost un moment izolat, la sfârşitul meciului, pe placul presei însă, care asta caută, mai mult decât alte lucruri. Toţi cei care au văzut meciul ne-au felicitat. Am fost net superiori. E important pentru noi, asemenea teste ne arată că suntem o echipă bună a campionatului“, a declarat Gică Hagi. „Încercăm să uităm ce a fost. Nu avem nevoie de aşa ceva“, a spus şi Robert Hodorogea.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii