Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi, e înmormântarea legendei FC Farul, demersuri pentru ca stadionul să se numească „Dumitru Antonescu“

ro

28 Apr, 2016 00:00 2931 Marime text
Oficialii FC Farul au anunţat că au demarat procedurile legale pentru schimbarea denumirii stadionului constănţean din strada Primăverii, în „Dumitru Antonescu“, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru simbolul FC Farul, decedat luni, la vârsta de 71 de ani. 

„Am luat această decizie marţi, în Consiliul Director. Încă de când trăia, îi spusesem acest lucru lui nea Mitică, că e singurul care ar merita ca, după ce va trece în nefiinţă, stadionul să-i poarte numele. Eu am considerat şi consider în continuare că nu e normal ca o arenă să aibă numele unei persoane încă în viaţă. Pentru ce a făcut pentru Farul, pentru Constanţa şi pentru fotbalul românesc, Dumitru Antonescu merită cu prisosinţă acest lucru“, a spus Giani Nedelcu. Luni, suporterii farişti au lansat propunerea ca stadionul să se numească „Dumitru Antonescu“. „Respectul pentru cel care a jucat 400 de meciuri în tricoul Farului ne obligă şi ne responsabilizează. Odihneşte-te în pace, profesore!“, s-a postat pe pagina de Facebook „FC Farul Constanţa 1920“. „Vom înainta către Ministerul Tineretului şi Sportului o propunere de proiect, urmând să demarăm procedura. Dânşii sunt cei care hotărăsc schimbarea denumirii, fiind proprietarii de drept ai stadionului. Cred că decizia care se va lua va fi una favorabilă“, a spus Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul.

A murit la Bucureşti

Dumitru Antonescu s-a stins din viaţă la Bucureşti, pierzând bătălia cu o boală incurabilă. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost adus la Constanţa marţi după-amiază şi depus la casa mortuară de la Cimitirul Central. De atunci, la căpătâiul fostului mare fotbalist şi antrenor au venit mulţi dintre foştii săi coechipieri şi colegi, prieteni, dar şi tehnicieni şi jucători din alte generaţii. Înmormântarea va avea loc astăzi, la Cimitirul Central, după slujba care va avea loc la ora 12.00, la biserica de la acelaşi cimitir. „A venit multă lume. Dumitru Antonescu a fost un fotbalist uriaş, dar şi un om îndrăgit şi iubit de toţi“, a declarat fostul său coechipier Mihai Turcu. O coroană de flori a trimis şi Federaţia Română de Fotbal. Astăzi, cortegiul funerar nu va trece şi pe la stadion, urmare a unei decizii a familiei lui Dumitru Antonescu, acesta având mai multe supărări, care l-au afectat, pe când activa la clubul constănţean..

Regrete eterne

Mesaje de condoleanţe au transmis şi fostul mare atlet Ilie Floroiu, în prezent directorul CS Farul Constanţa, alături de colectivul clubului sportiv. „Regretăm enorm trecerea în nefiinţă a lui Dumitru Antonescu. A fost unul dintre simbolurile sportului constănţean şi românesc, o persoană admirabilă, cu un suflet ales. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a spus Ilie Floroiu. „Dumitru Antonescu este simbolul fotbalului constănţean, căpitanul de legendă al FC Farul. Dispariţia sa dintre cei vii e o mare pierdere. Nu îl vom uita niciodată“, a declarat Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

„Odihneşte-te în pace, căpitane!“

Şi pe Facebook mesajele au continuat să vină de la cei care l-au admirat, atât ca jucător, cât şi ca om, pe Dumitru Antonescu. „A fost stâlpul apărării la Farul şi unul dintre cei mai buni fundaşi ai Naţionalei. Dumnezeu să-l odihnească!“, „Nu există durere mai mare ca atunci când cineva din familia Farului pleacă dincolo. Dumitru Antonescu a fost şi va rămâne în continuare cel mai mare simbol al Farului. Este dureros să ne obişnuim cu gândul că nu mai este, însă legenda lui va rămâne tipărită cu litere de aur în istoria Farului. Odihneşte-te în pace, căpitane!“, „Cel mai bun fundaş din istoria Farului!“, „Să-ţi fie ţărâna uşoară, nea Anton! Cu Farul până la moarte şi dincolo de ea! Condoleanţe familiei!“, „Steaua alături de voi, fraţilor!“, „Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un brav căpitan“, „Fariştii adevăraţi nu te vor uita niciodată!“ sau „Condoleanţe familiei, tuturor celor dragi şi clubului Farul!“, au fost câteva dintre mesaje.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii