Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociere între Morski Klub Balcic şi Clubul Nautic Român Regata internaţională „Cupa Dobrogei” cu trofeu fabricat de artizani italieni

ro

22 Aug, 2013 00:00 2431 Marime text
Marina Eforie va găzdui, în perioada 12-15 septembrie, ediţia a treia a Regatei internaţionale „Cupa Dobrogei” pentru veliere sportive. Întrecerea este organizată în baza asocierii dintre Morski Klub Balcic şi Clubul Nautic Român, în parteneriat cu Statul Major al Forţelor Navale Române, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Marina Eforie, Primăria Eforie, municipiul Balcic şi Consiliul Judeţean Constanţa. Cursele pe apă se vor desfăşura efectiv în intervalul 13 - 15 septembrie, în largul Mării Negre, în dreptul portului turistic din Eforie (Marina Eforie). Clasele competiţionale sunt: „470”, „420”, „Laser Standard”, „Laser Radial”, „Laser 4,7”, „Cadet” şi „Optimist”. Joi, 12 septembrie, vor fi primiţi participanţii şi vor avea loc şedinţa tehnică şi antrenamentele. Zilele de 13, 14 şi 15 septembrie sunt dedicate exclusiv competiţiilor. Primul start este planificat pentru ora 12.00, care va fi respectat în funcţie de condiţiile meteo.

În zilele următoare, se va pleca în cursă de la ora 11.00. În cele trei zile de concurs, sunt programate nouă regate. Competiţia este dotată cu trofeul transmisibil „Cupa Dobrogei”, o cupă înaltă de 98 de centimetri şi cântărind 5 kg, fabricată de artizanii italieni din metal galben, cu o figurină înaripată intitulată „Victoria”, ce decorează capacul. Trofeul se acordă anual clubului cu cele mai bune performanţe înregistrate în competiţie. De asemenea, la finalul întrecerii, Autoritatea Organizatoare îi va răsplăti pe navigatorii clasaţi pe primele locuri la toate clasele şi categoriile competiţionale cu 15 cupe, 45 de medalii şi 75 de diplome, care vor atesta performanţele. Copreşedinţii Autorităţii Organizatoare a Regatei sunt Dan Mihăescu şi Atanas Atanasov, din partea Clubului Nautic Român, respectiv a Morski Klub Balcic. Comitetul de cursă este condus de judecătorul naţional din Federaţia Română de Yachting, Robert Băraru, în calitate de ofiţer principal al  Cursei, iar preşedintele Comitetului de Protest este judecătorul naţional Todor Ivanov, din partea Federaţiei Bulgare de Yachting. Comitetul de Cursă şi Comitetul de Protest sunt alcătuite din oficiali de cursă (arbitri) români şi bulgari.

O competiţie unică în Europa

„Regata internaţională «Cupa Dobrogei» este înregistrată atât în calendarul competiţional al Federaţiei Bulgare de Yachting, cât şi în al Federaţiei Române de Yachting, fiind singura competiţie regulată transfrontalieră de yachting din Europa rezultată din colaborarea a două cluburi din două ţări vecine. Conform protocolului de asociere, regata internaţională este organizată anual, alternativ, în România şi Bulgaria, de cele două cluburi iniţiatoare”, a declarat Andreea Mihăescu, directorul executiv al Clubului Nautic Român.

Cel puţin 100 de veliere la start

Organizatorii au invitat la competiţie sportivii tuturor cluburilor de yachting din România şi Bulgaria, dar au fost trmise invitaţii şi către cluburi din Turcia, Moldova, Grecia, Ucraina şi către federaţii de yachting din ţările balcanice. Este de aşteptat ca la start să se alinieze cel puţin 100 de veliere. La ediţia din 2011, desfăşurată la Balcic, trofeul le-a revenit veliştilor constănţeni de la CS Electrica.         

Sursa foto: Daniel Stoenciu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii