Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aseară Viitorul a remizat și în al doilea amical din Antalya

ro

31 Jan, 2013 23:13 1314 Marime text

viitorul.jpgFC Viitorul Constanța a încheiat la egalitate, 2-2, partida amicală susținută aseară în Antalya, la baza sportivă Papillon din Belek, contra formației croate de primă ligă RNK Split (locul șase). Golurile echipei constănțene au fost marcate de Mitriță (min. 55) și Târnovan (min. 86), croații punctând în minutele 17 (1-0) și 87 (2-2).

Split a deschis scorul prin Galovic, care a punctat cu capul, după un corner. Constănţenii au demarat cursa pentru egalare, însă, până la pauză, nu au reuşit să înscrie, în ciuda ocaziilor lui Cârstocea (29 - a ratat din 6 m), Albu (32 - şut de la 20 de metri) şi Gavra (43 - şut pe lângă de la distanţă). În partea secundă însă, au ieşit la rampă juniorii Mitriţă şi Târnovan. Primul, care are doar 17 ani, a egalat, finalizând din careu pasa lui Cristocea. Golul de 2-1, al lui Târnovan (şi el în vârstă de 17 ani), a fost marcat cu un şut-bombă de la 25 de metri. S-a terminat însă 2-2, după ce Barisic a şutat din apropiere. În repriza a doua, meciul s-a jucat la o singură poartă, cea a croaţilor, care au scăpat fără gol în alte două rânduri, la situaţiile periculoase ale lui Mitriţă (61 - anticipat de portarul Zagorac) şi Puţanu (76 - nu a ajuns la întâlnirea cu balonul în faţa porţii, la lovitura liberă executată înşelător de Benzar).

Antrenorul principal al Viitorului, Cătălin Anghel, a început meciul în alcătuirea: Vâtcă - Mladen, Bejan, Turcu, Lazăr, Vaștag, Dică, Nikolov, Albu, Gavra, Cârstocea. După pauză, au mai jucat: Şerban - Larie, Puțanu, Toșca, Țâru, Târnovan, Benzar, Tănase, Rusu, Mitriță şi Cristocea.

Rezerva de portar a Viitorului din partida cu echipa croată, George Şerban, a împlinit 19 ani în ziua meciului. Tânărul goal-keeper a jucat în ultimul sfert de oră al întâlnirii, iar la cină, unde a fost pregătit şi un tort special, a fost sărbătorit de colegii săi. 

Confruntarea cu Split a fost a doua susținută de Viitorul în Antalya, și prima, cu FK Rad Belgrad (locul cinci în prima divizie a Serbiei) terminându-se nedecis, scor 0-0. Echipa constănțeană susține următorul amical duminică, 3 februarie, cu Hradec Kralove (Cehia, locul 13 în prima ligă).

Sursa foto: Academia Hagi

 

 


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii