Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are în palmares două titluri olimpice şi multe alte medalii interne şi internaţionale Clubul de înot al lui Răzvan Florea a făcut o achiziţie de marcă

ro

22 Jan, 2014 00:00 6959 Marime text
Colectivul tehnic de la Atena Sport Club s-a îmbogăţit cu antrenoarea emerită Laura Sachelarie, care deţine Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler
 

Antrenoarea care a condus-o pe Diana Mocanu la cele două medalii de aur la Jocurile Olimpice din anul 2000 lucrează alături de Răzvan Florea şi de echipa lui la bazinul de înot de la Constanţa. Sachelarie se va ocupa de toate grupele de performanţă, dar şi de alţi tineri înotători.
 
„Am adus un antrenor la nivelul condiţiilor pe care le oferim copiilor. Venirea Laurei, pentru a lucra şi a ne ajuta în acest club, este benefică pentru toată lumea, începând de la copiii de performanţă şi până la cei care fac primii paşi în direcţia învăţării înotului. Laura Sachelarie este o persoană care şi-a demonstrat valoarea timp de peste 15 ani în acest domeniu. Cu siguranţă, şi la noi va fi devotată meseriei, ca până acum. Noi toţi ceilalţi, antrenori, profesori, instructori, avem în faţă cel mai bun exemplu. Avem de învăţat nu multe, ci foarte multe, şi ca om, şi ca profesor, de la ea. Acest om a dăruit foarte mult înotului românesc şi cred că mai are mult, dacă nu de demonstrat, atunci de arătat, de dezvăluit, pentru că este o persoană profesionistă”, a declarat Răzvan Florea, primul medaliat olimpic al nataţiei masculine româneşti, cel care a înfiinţat la Constanţa clubul Atena Sport Club şi a deschis bazinul de înot „Atena Swim Center”. Laura Sachelarie va activa la toate cele trei grupe de performanţă, cea mare, cea mijlocie (alături de Răzvan) şi cea mică (alături de Anda Georgescu). Noua antrenoare, care este născută la Brăila, în urmă cu 46 de ani, va lucra însă şi la alte serii, pe segmentul de perfecţionare şi iniţiere. „Sperăm ca, alături de Laura, să descoperim la Atena Sport Club nu o nouă Diana Mocanu, ci măcar o mică parte de Diana Mocanu, care pot să spun că este un mit în nataţia românească. Nu ne întâlnim în fiecare zi cu astfel de oameni şi cu astfel de performanţe, din ce în ce mai rare. În ultima vreme, nataţiei tricolore îi lipsesc performanţele. Timpul va demonstra însă că noi, la Atena Sport Club, creştem copii de valoare”, a mai spus Răzvan Florea. Laura Sachelarie a avut câteva antrenamente până acum, iar prima impresie a fost una pozitivă. „Cel puţin copiii de la cele trei grupe de performanţă o îndrăgesc foarte tare, vârsta permiţându-le să-şi dea seama că au în faţă un antrenor de talie. Cred însă că şi ceilalţi copii vor avea surprize plăcute, pe parcursul acestei săptămâni”, a mai spus Răzvan Florea.
 
Performeri la toate categoriile de vârstă
 
Deşi este o grupare tânără, Atena Sport Club s-a făcut repede cunoscută în plan competiţional în România, la nivel juvenil. „Avem performeri la toate categoriile de vârstă, de la 14-15 ani până la 6-7 ani. I-aş enumera pe Robert Văleanu (la grupa 1999), pe Alexandru Stoica (la 2000), pe Nicolas Ursu (la 2004), pe Patrick Dinu (la 2005), pe Edi Răducanu (la 2006), pe Ana Grosu şi Darius Teişanu (la 2007) sau pe Victor Alfonzetti (la 2008). I-am amintit doar pe cei care au reuşit să câştige, dar sunt mulţi alţii care au urcat pe podium, plus ceilalţi care s-au clasat pe locuri fruntaşe. Cred că toţi cei aproximativ 40 de tineri înotători de la grupele de performanţă vor fi şi mai buni în cel mai scurt timp”, a punctat Răzvan Florea.
 
O ediţie a Jocurilor Olimpice de vis
 
Fostă înotătoare de performanţă, campioană naţională şi maestră a sportului, Laura Sachelarie a dus-o pe Diana Mocanu, în anul 2000, pe când înotătoarea avea numai 16 ani, la cucerirea primelor medalii olimpice de aur din nataţia românească, la 100 m spate (1:00.21), probă în care a stabilit trei noi recorduri naţionale şi un nou record olimpic (primul din istoria înotului românesc), şi la 200 m spate (2:08.16), cu două noi recorduri naţionale. Şi la 100 m fluture, unde s-a clasat pe şapte (0:59.43), Diana a doborât două recorduri naţionale. Pe lângă aceste performanţe de căpătâi, Diana Mocanu s-a remarcat, pe lângă performanţele interne, şi la întrecerile internaţionale, unde a cucerit numeroase titluri şi medalii şi a doborât mai multe recorduri naţionale. Pentru rezultatele obţinute în anul 2000, Diana Mocanu a primit titlul de sportiva anului în România, iar Laurei Sachelarie Ministerul Tineretului şi Sportului i-a acordat premiul de excelenţă. Totodată, prin Decret Prezidenţial, antrenoarei i s-a conferit Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Pe lângă Diana Mocanu, Laura Sachelarie a avut rezultate şi cu alţi sportivi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii