Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are 93 de ani. Absolvent în 1944 Atletul-fenomen Traian Petcu a donat o troiţă Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

ro

29 Sep, 2017 00:00 4016 Marime text
La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa a avut loc, ieri, slujba de sfinţire a troiţei donate de către Traian Petcu (93 de ani), absolvent din promoţia 1944 a prestigioasei instituţii de învăţământ.
 
Troiţa a fost amplasată în holul mare al CNMB, iar slujba a fost efectuată de un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. La festivitate a fost prezent și Ilie Floroiu, directorul CS Farul Constanţa, alături de conducerea CNMB, actuali şi foşti elevi şi profesori. Maestru al sportului şi unul dintre primii atleţi constănţeni, Traian Petcu este un fenomen al atletismului românesc, concurând în întrecerile veteranilor până la vârste extrem de înaintate. În acest an, a primit şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa.
 
„Am donat această troiţă în calitate de fost elev al liceului, în amintirea domnilor profesori şi a elevilor. În al doilea rând, părinţii mei m-au rugat ca, pe parcursul vieţii, dacă voi avea posibilitatea, să donez o troiţă, indiferent cui şi unde. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am trăit să împlinesc această dorinţă“, a declarat Traian Petcu.
 
„Apostolul Sf. Andrei, patronul Liceului Mircea cel Bătrân. Donaţie prof. Petcu D. Traian, elev al Liceului Mircea cel Bătrân, 1935, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa şi maestru al sportului. Sub patronajul director, prof. dr. Nicoară Vasile. Doamne ajută! Constanţa, 2017“, stă scris pe troiţă.
 
„Această troiţă este dorinţa de recunoştinţă pentru şcoală a unui absolvent din 1944. Traian Petcu este unul dintre primii atleţi ai Constanţei. Merge pe 94 de ani şi a participat la multe competiţii la grupa de vârstă de peste 90 de ani. O adevărată viaţă de sportiv. Longevitatea dumnealui se datorează, evident, mişcării şi sportului. Din pensia pe care o are, a pus deoparte nişte bani, cu care a creat această troiţă, în memoria foştilor colegi şi a generaţiilor care s-au perindat pe aici. A donat-o colegiului nostru, dorind să răsplătească astfel şcoala în care s-a format“, a spus şi prof. Vasile Nicoară, directorul CNMB.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii