Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar putea investi la Farul, alături de Giani Nedelcu Adrian Zamfir şi-a anunţat prezenţa la Constanţa, săptămâna aceasta

ro

20 Jun, 2016 00:00 4562 Marime text
Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul, a declarat că, în situaţia în care nu e nimeni interesat să preia echipa (dintre oamenii de afaceri constănţeni care şi-au exprimat această intenţie pe parcursul campionatului trecut), el ar vrea să ţină în continuare clubul, la nivelul Ligii a 2-a. 
 
În această situaţie, ar putea beneficia şi de sprijinul lui Adrian Zamfir, fost sponsor la Rapid Bucureşti. „Săptămâna viitoare (n.r. aceasta), când va veni Auraş Braşoveanu (n.r. preşedintele executiv al FC Farul), vom sta de vorbă în amănunt în ce priveşte noul campionat. Dacă nu e nimeni interesat să ia echipa, eu aş vrea să continui, la Liga a 2-a. Sper să nu apară alte probleme. Adrian Zamfir a făcut un audit, vom mai avea o discuţie. Lucrurile sunt OK din partea sa. El vine la un proiect mai îndrăzneţ, dar trebuie să avem şi sprijinul autorităţilor locale”, a spus Giani Nedelcu.

„Datoriile clubului nu sunt de speriat”

„Situaţia e mai bună decât mă aşteptam. Datoriile clubului nu sunt de speriat, în jur de 500.000 de euro cu totul, adică să iasă şi din insolvenţă. Trebuie creată o emulaţie în lumea locală. Sunt foarte hotărât să mă implic la Farul, cum am fost de la început. Am spus însă că sunt anumiţi factori care mă vor convinge 100%. Nu mă voi mai arunca cu capul înainte, aşa cum am făcut-o la Rapid. Vreau să văd exact ce ajutor putem primi din partea oamenilor din Constanţa. Aş vrea să se lucreze puţin şi la capitolul marketing. Să formăm un suflu nou pe lângă echipă şi să creştem încrederea în ea”, a arătat şi Adrian Zamfir, care a spus că va ajunge sigur la Constanţa la mijlocul acestei săptămâni.      

„Teoretic, suntem în faliment, practic, nu”

Aflată în insolvenţă de mai mulţi ani, FC Farul are probleme cu datoriile, atât către stat, cât şi faţă de terţi. Litigiile se judecă în instanţă. În ce priveşte dosarul 6194/118/2010/a4, aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa şi înregistrat pe 17 noiembrie 2015, în care FC Farul (prin lichidator judiciar CC Insol SPRL) are calitatea de recurent debitor, iar mai multe persoane (printre care şi cinci foşti jucători) şi două instituţii sunt „intimaţi creditori“, materia dosarului fiind „faliment“, iar stadiul procesual - „recurs“, Curtea de Apel Constanţa a dat, pe 26 mai, o soluţie defavorabilă FC Farul în ce priveşte recursul depus de clubul constănţean la decizia din 12 octombrie 2015 a Tribunalului Constanţa de începere a procedurii falimentului, solicitată ca urmare a mai multor restanţe financiare. Farul mai are însă o cale de atac. „Situaţia nu stă nici mai rău, nici mai bine decât înaintea deciziei Curţii de Apel. Suntem exact în aceeaşi situaţie. Teoretic, în faliment, practic, nu, până nu se încheie şi ultima cale de atac. Eu sunt optimist. Mai avem o cale de atac”, a spus Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul. 

Când a fost fixat următorul termen de judecată

Pe de altă parte, Tribunalul Constanţa a dispus o nouă amânare a cauzei în dosarul 6194/118/2010, în care Clubul Sportiv FC Farul Constanţa are calitatea de debitor, iar 106 persoane fizice şi juridice sunt creditori. Obiectul acestui dosar, înregistrat pe 17 mai 2010, este „procedura insolvenţei“, iar materia - „faliment“.  Următorul termen de judecată a fost fixat pe 3 octombrie a.c. Soluţia pe scurt a fost: „Admite cererea şi în consecinţă - Stabileşte termen limită pentru admiterea cererii de admitere a creanţelor născute în cursul procedurii la 19.07.2016. Stabileşte termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 16.08.2016. Stabileşte termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la 02.08.2016. Stabileşte termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 09.09.2016. Stabileşte termen de judecată la data de 03.10.2016“.
 
Sursa foto: prosport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii