Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ar fi un pas important“ Cătălin Anghel stă pe banca tehnică a FC Viitorul. Ce a decis Gică Hagi (galerie foto)

ro

20 Apr, 2016 00:00 1633 Marime text
 

Seria neagră pentru FC Viitorul în turneul play-off al Ligii 1 continuă, tânăra echipă constănţeană înregistrând un nou eşec, al cincilea în şapte meciuri, 0-2 la Ovidiu cu Pandurii Tg. Jiu

Golurile au fost marcate de Hora (în minutul 52, a trimis cu capul la colţul lung) şi de Nistor, care, în minutul 66, a trecut de portarul Buzbuchi în suprafaţa de pedeapsă şi a înscris din careul mic. În acest meci, managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, nu a stat pe banca tehnică, unde a rămas, ca antrenor, Cătălin Anghel.
 
Cele două echipe au fost: FC Viitorul (antrenor, Cătălin Anghel): Buzbuchi - Benzar (46 Ciobanu), Hodorogea, Boli, Cr. Ganea - R. Marin, I. Filip, De Lucas - A. Chiţu (46 Fl. Coman), Fl. Tănase, I. Hagi (60 Vl. Rusu); Pandurii Tg. Jiu (antrenor, Edward Iordănescu): Stanca - Ungurușan, Vasco Fernandes, Bunoza, Axinte (86 Grecu) - Răuţă (71 Piţian), Ropotan - L. Antal (74 Nicoară), Nistor, Răduț - Hora. Clasamentul din play-off este următorul: 1. Astra - 42p, 2. Steaua - 36p, 3. Pandurii - 34p, 4. Dinamo - 34p, 5. FC Viitorul - 25p, 6. ASA Tg. Mureş - 22p.

„Văd de sus realitatea“

Gică Hagi a urmărit meciul din tribună, unde va rămâne şi în restul de trei partide din play-off. Pe foaia oficială a meciului cu Pandurii Tg. Jiu antrenor al FC Viitorul a fost trecut Cătălin Anghel, secund al lui Gică Hagi, dar „Regele“ a spus că deciziile le va lua tot el.

„Am decis să stau sus, să văd de acolo lucrurile cum arată, să analizăm şi să tragem concluziile, iar din vară să creăm iar un proiect, care să dea naştere unei echipe competitive, unui colectiv cu spirit, care să joace un fotbal bun, ofensiv şi să facă performanţă. Şi în următoarele etape voi sta tot sus. Eu voi conduce în continuare lucrurile, sunt lângă ei, la antrenamente, mă uit, planific, dar apoi mă duc sus, să văd realitatea, cum o văd toţi, şi care nu e aşa de frumoasă. Eu voi decide şi schimbările. După încheierea campionatului, vom vedea ce se va întâmpla“, a spus Gică Hagi.


Oferte de la Rubin Kazan şi din Turcia

Din sezonul viitor, Hagi ar putea antrena o echipă din străinătate, având oferte în acest sens, după cum a anunţat Cristian Bivolaru, directorul general al Viitorului. „Gică a decis să stea în tribună, să urmărească echipa de sus, să vadă cu mai puțină presiune și stres cum e așezată formaţia. Așa speră să poată decide mai bine la finalul sezonului cine merită și cine nu să continue la Viitorul. Există în continuare oferte extrem de interesante pentru el. Gică trebuie să ia repede o decizie, pentru că noul sezon bate la ușă. Sunt discuții avansate pe care le are pentru a prelua alt club. Eu știu foarte clar că a rămas în picioare oferta de la Rubin Kazan, dar are și o propunere bună din Turcia. Pentru el ar fi un pas important să conducă o echipă la un club cu buget mult peste ceea ce e la Viitorul“, a declarat Cristian Bivolaru, pentru Dolce Sport.
 

 „Nu ştiu de oferte, eu n-am auzit, de unde ştie Bivolaru? E devreme să vorbim şi de transferuri de jucători. Viitorul e clubul meu, vreau să fac performanţă şi o echipă frumoasă, cu fotbal ofensiv, cum am jucat în tur. Vom încerca să realizăm asta. Suntem un club tânăr, am făcut lucruri frumoase în acest an, dar finalul e ca ţiganul la mal“, a arătat Hagi.    


La fotbal nu e ca la teatru

După a cincea înfrângere din play-off, unde FC Viitorul nu a realizat decât două puncte din 21 posibile, managerul tehnic al echipei constănţene a spus:

„Din păcate, asta e realitatea, aici am ajuns din iarnă şi până acum. Nici n-ai ce să vorbeşti. Când nu eşti pregătit în sport de a te lupta, de a fi puternic, fizic şi mental, e greu să faci faţă, în teren îţi «îngheaţă» piciorul. Jucătorii şi-au pierdut spiritul colectiv. Ei o ştiu, am vorbit cu ei. Fotbalul te pedepseşte, îţi arată realitatea. Nu e ca la teatru, unde repeţi piesa pe care ai jucat-o ieri, la fotbal joci altă piesă mereu şi trebuie să fii pregătit 100%. Nu poţi să păcăleşti. Trebuie să alergi, să fii disponibil şi puternic. Am pierdut spiritul de echipă din tur. Când nu respecţi principiile şi nu mai ai sacrificiu până la finele partidei, vin toate celelalte. Acum jucătorii fac diferenţa în plan negativ. Sunt nemulţumit. Vor fi probabil schimbări foarte multe. Sperăm să fim la fel de inspiraţi ca vara trecută în alcătuirea lotului. Trebuie să fim puternici şi să o luăm de la capăt după fiecare meci, să privim înainte şi să uităm cât putem. Marii campioni sunt cei care ştiu să se ridice de jos, acolo unde suntem noi acum“.


„Ne-am făcut de râs şi ne facem în continuare“

Gică Hagi i-a criticat pe unii dintre jucătorii săi pe care situaţia actuală a echipei nu îi afectează foarte mult.

„Suporterii ne încurajează mereu, le mulţumim şi sper ca în viitorul apropiat să primească o echipă care să joace ca în tur, un fotbal frumos, cu goluri multe. Fanii sunt dezamăgiţi, e normal, şi noi suntem, şi unii dintre jucători, pentru că alţii, după o oră, încep să râdă. Trec de la o stare la alta cu o uşurinţă alarmantă. Sper să înveţe din toate aceste experienţe. Trebuie să se gândească şi să revină cu picioarele pe pământ, pentru a face sport de performanţă. Sperăm ca, într-o zi, să ajungem şi noi să câştigăm, deocamdată, nu putem. Ne-am făcut de râs şi ne facem în continuare, dar trebuie să privim realitatea aşa cum e, crudă şi cruntă“, a arătat Hagi.


„Problema lor cea mai mare e că nu mai ascultă“

În etapa viitoare, FC Viitorul joacă în deplasare cu Steaua, sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 20.30.
 

„Vom vedea dacă vom reuşi să batem şi noi Steaua, poate vom reuşi imposibilul, pentru că suntem tineri, rebeli şi plini de surprize. Important e ca jucătorii să strângă rândurile. Problema lor cea mai mare e că nu mai ascultă. Iar un tânăr în această situaţie, indiferent că are 23, 25 sau 27 de ani, are o problemă. Au şi alte preocupări în afară de teren. Ca să progresezi, trebuie să asculţi şi să asimilezi. Asta am învăţat şi eu“, a mai spus Hagi.


Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii