Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț în privința drepturilor salariale Jucători ai SSC Farul, nevoiți să care apa în camere cu găleata. Ce s-a întâmplat

ro

27 Oct, 2017 00:00 3438 Marime text
Echipa de fotbal din Liga a 3-a SSC Farul Constanța susține sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 15.00, meciul din etapa a zecea de campionat, întâlnind pe teren propriu, la Techirghiol, Înainte Modelu. Având ca obiectiv promovarea imediată în Liga a 2-a, formația constănțeană se află după nouă etape pe locul patru în clasamentul seriei secunde a Ligii a 3-a, având 20 de puncte (cu două mai puţin decât liderul Progresul 1944 Spartac). Înainte Modelu este a noua clasată, cu zece puncte.

Nițescu și Zamfir, accidentați 

„Niciun meci nu este foarte ușor, cu toate că Înainte Modelu e privită ca o echipă mai de subsolul clasamentului. Vom trata meciul cu maximă seriozitate și cred că vom câștiga“, a spus Ion Barbu, antrenor secund al SSC Farul. Formația constănțeană nu va putea folosi sâmbătă doi jucători, Costel Nițescu și Cosmin Zamfir, care se confruntă cu probleme medicale. Primul se pare că are pubalgie, în vreme ce juniorul de la ACS Performer se confruntă cu o întindere musculară. 

„De când am venit la SSC Farul sunt numai și numai probleme“ 

„Sper să o ducem cum am dus-o și până acum. Chiar dacă ne e foarte greu, vrem să mai acumulăm trei puncte și să fim în obiectiv . La ce se întâmplă pe aici, cam asta ne-a mai rămas, ce depinde de noi. Atât. Cred că dacă nu ar fi fost problemele noastre și am fost și noi precum contracandidatele la promovare, cu banii la zi, acum eram pe primul loc. De când am venit la SSC Farul sunt numai și numai probleme. Avem trei luni în care nu am fost plătiți, iar două săptămâni cei care locuim la mini-hotelul de la stadion am avut probleme cu apa. Nu a curs în camere și am cărat apă de la baia de jos cu găleata, pe scări. Mai nou, nu avem masă asigurată dimineața, ceea ce nu ar trebui să se întâmple, căci avem antrenamente fizice. Ne este destul de greu și văd că nu se ia nicio măsură. Toată lumea vrea îndeplinirea obiectivului, dar la noi nu se gândește nimeni. Nu se știe prin ce trecem. Te duci acasă cu aceiași nervi, fără bani. Te întreabă și familia: tu pentru ce mai pleci de acasă?“, a punctat fundașul central Marian Botea.

„E foarte greu să rezistăm“ 

Fotbalistul a precizat că lotul a trecut peste problemele de până acum dând dovadă de unitate. „Nu știu când se vor rezolva treburile. E păcat, Constanța e un oraș mare și ar putea să se implice cineva, să se facă eforturi. Cred că cine ne conduce nu o face cum trebuie. Nu am primit niciun salariu până acum, de două săptămâni ni se spune că vom primi banii, iar vorbe am auzit de la începutul campionatului. Deja s-au strâns prea multe. O să trecem însă și de acest meci, ne vom concentra să câștigăm, să nu fie vina la noi. E foarte greu să rezistăm. Ne ajută antrenorul Petre Grigoraș, care are o mare experiență și a știut să țină vestiarul. Mai o glumă, mai altceva... Prezența dânsului și a celorlalți membri ai staff-ului tehnic ne-a făcut să jucăm. Dacă nu eram uniți, nu știam dacă treceam peste aceste probleme“, a mai spus Botea. „Din ce am auzit și eu, urmează să fie virați banii și s-a promis că, până vineri (n.r. astăzi), jucătorii vor primi un salariu“, a completat Ion Barbu. „Așa sperăm, atâtea vineri am avut până acum, că nu mai știm care e“, menționează Marian Botea. 

Ce spune Georges Muzaca 

Președintele Consiliului Director al SSC Farul, Georges Muzaca, a spus că prima tranșă din suma de la bugetul local a intrat ieri în contul clubului, iar vineri, 27 octombrie, jucătorii vor primi un salariu. În ce privește celelalte probleme semnalate, președintele CD al SSC Farul a arătat: „Apa a fost oprită în camere întrucât s-a spart o țeavă în curtea clubului, în patru - cinci locuri. Reparația a fost făcută cu bani de la suporteri și de la un fost fotbalist al FC Farul, care ne-a ajutat și cu alte ocazii, drept pentru care îi mulțumim. Referitor la masă, clubul le asigură trei mese pe zi celor care stau în cantonamentul de la stadion, dar, nemaiavând voie să folosim cantina de la mini-hotel, le asigurăm băieților trei mese pe zi la un restaurant, suportându-le și deplasarea până acolo“.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii