Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ al patronului FC Farul Giani Nedelcu - „Aştept cumpărătorii la discuţii”

ro

18 May, 2016 00:00 6482 Marime text

FC Farul susţine astăzi meciul din etapa a opta a turneului play-off al Ligii a 2-a, întâlnind pe teren propriu liderul Rapid Bucureşti. „Marinarii“ au reziliat contractele cu doi dintre jucătorii din lot

Ieşită din lupta pentru promovare, FC Farul se duelează astăzi, de la ora 18.00, într-o întâlnire de tradiţie a fotbalului românesc, cu o echipă giuleşteană al cărei obiectiv e accederea în Liga 1, în ciuda problemelor de la club şi a anunţului FIFA privind depunctarea cu şase puncte. Din lotul Farului nu mai fac parte mijlocaşul Valentin Munteanu şi portarul Răzvan Negrilă. Antrenorii şi oficialii „marinarilor“ speră într-o evoluţie la nivel înalt a constănţenilor, de la care se aşteaptă o mobilizare foarte bună, având în vedere firma adversarului, dar şi faptul că partida e televizată în direct.
 

„Ca la fiecare meci, jucăm să câştigăm, cu atât mai mult cu cât e vorba de o partidă cu Rapid Bucureşti. Se întâlnesc două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc şi vrem să onorăm acest eveniment cu o evoluţie bună şi cu o victorie. Jucătorii trebuie să aibă o motivaţie în plus, având în vedere că partida e televizată şi toată România va fi cu ochii pe meci. Sperăm să fim susţinuţi de un public mai numeros, ţinând cont de numele echipei pe care o întâlnim“, a declarat antrenorul Ion Barbu. „Atât din meciul de mâine (n.r. astăzi), cât şi din cel de sâmbătă, de la Călăraşi, nu avem nimic de pierdut, din contră, numai de câştigat. Sunt partide în care jucătorii noştri pot demonstra că la baza ratării obiectivului au stat anumite cauze, iar ei au valoare şi se poate pune bază pe ei. Rămâne de văzut dacă au şi puterea să facă acest lucru“, a spus şi preşedintele executiv al FC Farul, Auraş Braşoveanu.


Valentin Munteanu are nuntă pe 5 iunie

Tehnicienii „marinarilor“, Ion Barbu şi Gică Mina, nu-i mai au la dispoziţie în cele trei meciuri care au mai rămas până la finele sezonului pe Valentin Munteanu şi pe Răzvan Negrilă, care, la solicitarea lor, şi-au încheiat deja activitatea la Farul.
 

„Am fost de acord cu aceste cerinţe în ideea în care obiectivul nostru secundar, promovarea, nu mai e posibilă. Negrilă este accidentat şi a solicitat rezilierea contractului (jucătorul fiind împrumutat la noi până pe 15 iunie), pentru a merge să-şi facă recuperarea, ca să fie apt la începutul noului sezon, la clubul său. În ce-l priveşte pe Vali Munteanu, acesta are nuntă pe 5 iunie şi a solicitat să încheiem mai repede contractul. A spus că, oricum, nu putea veni în acea săptămână, pentru a se putea pregăti de eveniment. A avut o discuţie cu Giani Nedelcu, expunându-i motivele cererii sale. A renunţat la orice pretenţie legată de ultimul salariu, pentru că era la zi cu drepturile salariale. A obţinut OK-ul. El mai avea în jur de 20 de zile de contract la Farul“, a arătat Auraş Braşoveanu.


Decizia Comitetului Executiv al FRF

Clasamentul din play-off este următorul: 1. Rapid - 37p, 2. Călăraşi - 35p, 3. Brăila - 31p, 4. Clinceni - 27p, 5. Bacău - 26p, 6. Farul - 25p. Tot astăzi, de la ora 18.00, se mai joacă partidele Brăila - Călăraşi şi Clinceni - Bacău. Din pricina unei datorii financiare către un fost jucător, FIFA a decis ca echipa Rapid să fie depunctată cu şase puncte. Potrivit unei decizii a Comitetului executiv al Federaţiei Române de Fotbal, giuleştenii au primit un termen de 48 de ore pentru a prezenta anumite documente. „Ia act (n.r. Comitetul Executiv) de solicitarea FIFA din 11 mai 2016 cu privire la depunctarea clubului Rapid București, precum și de Adresa FC Rapid SA, prin care se solicită suspendarea executării acestei decizii. Mandatează Serviciul Juridic al FRF să solicite clubului Rapid documentele relevante, clubul având obligația de a prezenta FRF și FIFA respectivele documente într-un termen de 48 de ore“, se arată într-un comunicat FRF.

„De la acel episod, s-a produs o ruptură”

Giani Nedelcu, patronul FC Farul, a declarat că aşteaptă finalul de campionat pentru a vedea dacă declaraţiile din timpul campionatului, cum că un grup de oameni de afaceri constănţeni vor să preia clubul, sunt reale ori au urmărit alte interese. La acea dată, Nedelcu a spus că e dispus că cedeze FC Farul, dacă acele persoane, aşa cum au afirmat, îl preiau cu datorii cu tot, însă, a punctat atunci patronul Farului, asemenea discuţii trebuie purtate la finele sezonului, nu în plină competiţie, iar echipa să fie bulversată.
 

„A doua zi după terminarea campionatului, aştept cumpărătorii la discuţii. Să vedem dacă declaraţiile lor erau reale sau doar urmăreau să destabilizeze clubul. Acum se va vedea clar. De la acel anunţ, nu am mai primit niciun semnal de la ei. Din păcate, de la acel episod, la clubul nostru s-a produs o ruptură, iar lucrurile nu au mai mers bine“, a declarat Giani Nedelcu.    

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii