Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul trecut, a bătut toate recordurile Şi în 2018, Maratonul Nisipului adună la Mamaia alergători din toată lumea

ro

05 Feb, 2018 10:33 2966 Marime text
Pe 25 martie a.c., la Mamaia va avea loc ediţia a cincea a Maratonului Nisipului, cea mai mare competiţie de anduranţă din Europa desfășurată integral pe nisip, iar staţiunea litorală va redeveni, pentru o zi, capitala europeană a sportului de masă.
 
Evenimentul sportiv internațional este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.
 
Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (maraton, semimaraton, cursa de 10km și de 5 km) și crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și de a lupta pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța prin proiectul social inițiat de către  Asociația “Dăruiește Aripi”.
 

În anul 2018 nu mai vorbim despre alergare, ci vorbim despre familie și dezvoltare personală; vorbim despre un stil de viață mai sănătos, vorbim despre iubire, despre comuniune, despre a dărui, despre a ajuta, despre bucuria de a alerga împreună cu sute de oameni. În toate aceste ediții anterioare, am reușit să construim, întâi de toate, dorința de a ne bucura de momente unice în viață. Am reușit să legăm prietenii, să construim o comunitate puternică a iubitorilor de sport, care se implică tot mai activ în problemele comunității. Mai mult, am reușit printr-un eveniment ce reprezenta iniţial «o alergare între prieteni», să realizăm un eveniment sportiv internaţional prin care să promovăm realmente stațiunea Mamaia ca o atracție turistică. Zeci de sportivi străini, cât şi sute de conaţionali din toate colţurile ţării, au venit pe litoralul românesc pentru că au fost atrași de entuziasmul de pe chipurile oamenilor, din fotografiile distribuite pe reţelele de socializare. Oamenii sunt atrași de bucurie, de entuziasm, iar noi, românii, am reușit să transmitem aceste sentimente cu vârf și îndesat, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației “SanaSport” și co-organizatorul evenimentului internațional.

 
Anul trecut, Maratonul Nisipului a bătut toate recordurile de participare. Pe plaja dinspre Mamaia spre Năvodari, au alergat nu mai puțin de 1.600 de sportivi amatori și profesioniști din zece țări, s-au mobilizat peste 160 de voluntari pentru a contribui la buna desfășurare a competiției, iar peste 10.000 de oameni au văzut live pe internet competiția. În același timp, s-au donat 12.500 de lei, sumă care a fost alocată pentru reconstrucția și modernizarea secției de nou-născuți.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii