Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Marian Pană spune că lipsa de rezultate e greu de suportat „Se pare că totul merge în defavoarea Farului“

ro

21 Oct, 2014 00:00 1594 Marime text
Echipa constănţeană a ajuns la a patra etapă fără victorie şi a coborât pe antepenultimul loc în clasament. Atmosfera nu e strălucită, iar meciul de sâmbătă, de la Constanţa, cu CS Baloteşti, capătă în aceste condiţii o importanţă aparte

Eşecul cu 0-2 din meciul cu Săgeata a ridicat la patru numărul etapelor consecutive în care FC Farul nu a mai cunoscut gustul victoriei. După două egaluri şi două înfrângeri, „marinarii“ nu-şi mai permit să rateze victoria şi în disputa cu nou-promovata CS Baloteşti, ultima clasată. Antrenorul Marian Pană nu va avea însă la dispoziţie doi dintre titularii de bază, mijlocaşii Monel Cârstoiu şi Daniel Ochia (căpitanul echipei), absenţi din pricina cumulului de cartonaşe galbene.

„Pluteşte o oarecare presiune şi tensiune asupra tuturor. Se vede că nu avem soluţii să venim cu ceva în plus şi să surprindem. Asta e echipa noastră din acest moment. Se pare că totul merge în defavoarea noastră, este o înlănţuire de probleme, suspendaţi - accidentaţi. E incredibil şi e foarte greu pentru mine. În plus, se pare că nici nu avem noroc. Nu mi s-a mai întâmplat la nicio echipă să am aşa neşansă ca la Farul. Am ratat incredibil acasă, iar afară am pierdut cum am pierdut“, a declarat Marian Pană.

Opt puncte obţinute în nouă etape

Cu doar opt puncte obţinute în nouă etape, Farul a alunecat pe locul zece în clasament, iar sâmbătă, de la ora 11.00, în etapa a zecea, „marinarii“ joacă la Constanţa împotriva lanternei roşii CS Baloteşti, echipă nou-promovată, care are cinci puncte şi, la fel ca Farul, numai o victorie. Constănţenii au pierdut ambele meciuri jucate până acum contra formaţiilor venite din Liga a III-a, 1-5 cu FC Voluntari (ajunsă însă, între timp, liderul clasamentului) şi 2-3 cu FCM Dorohoi.

Principalul Farului - „Încerc să-mi fac datoria până la capăt“

Suntem rău, dar cred că putem rezolva totuşi problemele. Sunt de părere că avem puterea să câştigăm următorul meci, pentru că, dacă nu batem, nu văd ce-am mai putea face. Intrăm într-o stare din care nu ştiu dacă mai putem ieşi. Văd că suporterii sunt nemulţumiţi, sunt conştient că totul se sparge în capul antrenorului. Eu sunt însă cu sufletul împăcat că îmi fac meseria. E greu de suportat lipsa de rezultate, deşi echipa are momente în care arată că ar putea. Mă îngrijorează că nu am marcat în ultimele două etape, dar ce pot să fac în acest moment? O să scot tot ce pot din echipă, restul e poveste. Că strigă unul, că zice altul... Normal că lumea e nemulţumită. Eu încerc să-mi fac datoria până la capăt, până în momentul în care oamenii vor considera că nu mai sunt util la echipă. Restul, vom vedea. În primele etape, când am jucat, ne-au furat arbitrii pe faţă. Şi am ajuns la vorba mea: o să ajungem să nu putem şi cu asta basta. Când am avut posibilitatea, nu am luat puncte multe, deşi toate jocurile de acasă le-am avut clar în mână. Iar acum echipa e în regres, apar cartonaşe, apar suspendări şi nu mai putem“, a mai spus antrenorul Farului.

Marian Pană, supărat pe Constantin Arotăriţei

FC Farul a pierdut meciul de la Năvodari deşi a avut avantaj numeric din minutul 49. Însă „marinarii“ nu numai că nu au reuşit să dea gol, dar au mai primit unul, iar Săgeata a câştigat cu 2-0 în zece jucători. Farul a părut mai nesigură în repriza a doua, în superioritate, decât în prima parte, când s-a jucat zece la zece. „Nu e nimic ciudat. În repriza a doua, am jucat noi mai avântat şi orice verticalizare devenea periculoasă. Când eşti fotbalist, eşti fotbalist, când eşti cioban, eşti cioban, ce să o mai dăm la întors“, a comentat Marian Pană. „Am ratat o oportunitate de a obţine un rezultat pozitiv. După ce echipa gazdă a rămas în zece, am dat dovadă de imaturitate. În ciuda indicaţiilor de la margine, care îndemnau la calm şi la joc combinativ, ne-am aruncat haotic în atac, abuzând de mingi lungi, ceea ce i-a convenit Săgeţii, o echipă experimentată. Mai mult, am fost surprinşi şi pe contraatac, lucrul de care ne temeam“, a spus Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului. La finele partidei de la Năvodari, principalul Farului s-a supărat pe mijlocaşul Constantin Arotăriţei, venit la Farul în vară de la Rapid CFR Suceava. „După fiecare meci, el are ceva de comentat. Indiferent ce e, îşi bagă şi-şi scoate. Nu ştiu cum a ajuns aici, el nu l-am vrut“, a spus Marian Pană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii