Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antrenorul Marian Pană - „E important să ai şi noroc câteodată“ Farul a urcat trei poziţii după victoria cu CS Baloteşti (galerie foto)

ro

27 Oct, 2014 00:00 2644 Marime text
Etapa a zecea a Ligii a II-a le-a adus „marinarilor“ prima victorie după patru etape. Constănţenii au învins pe teren propriu lanterna roşie, succesul îmbunătăţindu-le poziţia din clasament
 
FC Farul a dispus cu 2-0 de CS Baloteşti, ultima clasată, la capătul unei partide în care şi-a creat mult mai multe ocazii decât formaţia oaspete. „Marinarii“ au stabilit scorul final încă de la pauză şi, deşi au avut parte şi de noroc în două momente, aceasta nu le ştirbeşte din meritul victoriei. Fariştii au făcut risipă de energie, având, în plus, şi un gol anulat, şi un penalty asupra căruia arbitrul a revenit. De cealaltă parte, cel mai periculos jucător al oaspeţilor a fost Hristu Chiacu, autor al câtorva situaţii de gol, printre care şi o bară, la 1-0 pentru Farul.
 
FC Farul putea deschide scorul încă din minutul 6, când arbitrul Sorin Antonie, din Bucureşti, a acordat iniţial penalty pentru gazde, dar, la semnalizarea asistentului Florin Cosma, din Piatra Neamţ, a revenit şi a penalizat un henţ al lui Ivănică. Omul din ofensiva Farului a rămas însă periculos şi, în minutul 14, a mai avut o ocazie, imitat un minut mai târziu de căpitanul Robert Neagoe. CS Baloteşti s-a arătat periculoasă prima dată în minutul 17, prin Chiacu, pentru ca, apoi, ocazia lui Valentin Ion (18) să anunţe prima reuşită a Farului. Era minutul 19, iar Neagoe a executat un corner, mingea a lovit transversala, a revenit în careu, la Ivănică, iar acesta a îndeplinit o formalitate.

 Finalizarea măiastră a lui Szalkai


 Pofta de gol a lui Ivănică, folosit în centru, ca ajutor al vârfului împins Enciu, a ieşit în evidenţă şi în minutul 23, când a înscris din nou, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. La cealaltă poartă, Hristu Chiacu a fost aproape de a egala, după un contraatac, în minutul 31, dar s-a opus bara. Iar în loc de 1-1, s-a făcut 2-0, fundaşul stânga al Farului, Szalkai, finalizând, în minutul 36, cu un şut măiastru la colţul scurt, care l-a păcălit pe portarul Ciuculescu.

 Câte două ocazii şi după pauză


 2-0 a şi rămas scorul final, pentru că în partea secundă nu s-a mai marcat, cu toate că ambele echipe au mai avut câte două ocazii importante: Plămadă (62), Bardu (90), respectiv Şt. Radu (66) şi Chiacu (88). FC Farul (antrenor, Marian Pană) a jucat cu: Ciucă - Cl. Popa, D. Ciobanu, Straton, Szalkai - V. Ion, R. Neagoe (cpt.) - Pâslaru (89 Moroşanu), Ivănică (60 Muscă), Plămadă (79 Bardu) - Enciu. CS Baloteşti (antrenor, Tudorel Dumitru) i-a folosit pe: Ciuculescu - Lupaşcu, Flămânzeanu, Păun (cpt.), Dobrescu - Chiacu, I. Sandu (53 Marinaş), Corcoveanu, Butică (75 Ciocănaru) - Şt. Radu (81 Crăciun), B. Oprea.

 Antrenorul Farului - „Am încredere că victoria va aduce descătuşarea“


 „E foarte important că am câştigat. Ne-am desprins în prima repriză. Se pare că tot ghinionul pe care l-am avut până acum s-a întors astăzi (n.r. sâmbătă), au fost două mingi care au lovit bara şi ne-au rămas nouă. În fotbal, e important să ai şi noroc câteodată. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători mingicari, fâşneţi, care au făcut foarte bine faza de atac, având şi o construcţie bună. Ne-am atins scopul, echipa s-a străduit, am putut alerga. Mă bucur pentru jucătorii care au intrat: Bardu - revenit după atâta timp; Popică (n.r. Claudiu Popa) - cel care a evoluat foarte bine şi îl felicit, e un copil bun, îmi pare rău că nu a jucat mai mult până acum, dar eu tot timpul i-am spus că e un jucător pe care mă bazez; Valentin Ion - a jucat mai bine. E bine că am ieşit din zona periculoasă (n.r. Farul a urcat de pe locul zece pe şapte). Acum putem pregăti în linişte cele două jocuri, cu Unirea Slobozia şi Rapid CFR Suceava, care urmează şi pe care le disputăm în deplasare. Am încredere că această victorie va descătuşa mai multe lucruri, inclusiv moralul jucătorilor“, a declarat Marian Pană.

 Mesajul galeriei „marinarilor“


 La meciul de sâmbătă, vremea urâtă a rărit dramatic rândurile spectatorilor, al căror număr era şi aşa mic la meciuri. Galeria a fost prezentă însă ca de obicei în peluza cu tabela de marcaj, având şi un banner pe care l-a afişat: „2.11.2014 - Noi vrem o Românie mare, liberă şi curată, din mâna politicienilor - falşi patrioţi - scăpată!“.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii