Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Plăcintă, de la kaiac-canoe, trage tare pe apă „Vreau să ajung la Europene şi la Mondiale“ (galerie foto)

ro

07 Aug, 2015 00:00 2436 Marime text
Tânărul sportiv Andrei Plăcintă, de la kaiac-canoe (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa - CS Agigea), se pregăteşte pentru o carieră de succes pe apă. 

În vârstă de 16 ani, Cosmin se antrenează la acest sport de la 14 ani, sub îndrumarea lui Ionel Raţă şi a fiului acestuia, Cosmin Raţă. Sportivul a făcut şi fotbal, însă a optat pentru kaiac-canoe, care i se potriveşte mai bine şi de care, zi de zi, e tot mai îndrăgostit. Andrei este junior II, evoluând la categoria de vârstă 1999 - 2000, iar în acest an, la Campionatul Naţional al Cluburilor Sportive Şcolare, s-a clasat pe locul trei la kaiac 1 pe 1.000 de metri juniori II. Sportivul concurează pe distanţele de 200 m, 500 m, 1.000 m şi 3.000 m şi este şi component al lotului naţional de juniori II. În scurt timp, va pleca la Bascov, pentru a participa la Campionatul Naţional de viteză. În fotografie, Andrei (cel cu tricou roşu) apare alături de colegul său de club Adrian Crăcană.

„La Mulţi Ani, mamă!“

„Cosmin e la început de carieră, dar promite mult“, a declarat directorul LPS „Nicolae Rotaru“, prof. Andrei Szemerjai. „Mă pregătesc susţinut, pentru că vreau să ajung la Europene şi la Mondiale şi să reprezint cu cinste România“, a spus şi Andrei Plăcintă, care învaţă la LPS, unde a trecut în clasa a XI-a şi unde o are dirigintă pe Simona Popescu. Tânărul kaiacist este singur la părinţi şi primul sportiv al familiei. Părinţii săi sunt actualmente în străinătate, iar astăzi, când este ziua de naştere a mamei sale, Andrei a ţinut să-i transmită un mesaj: „La mulţi ani, mamă, să fii sănătoasă şi fericită! Sper să-ţi ofer şi de acum înainte multe momente să fii mândră de mine ca sportiv“.

Argint şi bronz la Mondiale

La Campionatul Mondial de kaiac-canoe pentru juniori și tineret din Portugalia, de la Montemor-o-Velho, Cosmin Lulciuc (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa - CS Agigea) a cucerit medalia de bronz în proba de kaiac 2 pe 200 de metri a juniorilor. În întrecerea feminină a Mondialelor, la tineret, Daniela Varona şi Andra Sârbu, de la CS Farul Constanţa, au devenit vicecampioane ale lumii la kaiac 4 pe distanţa de 500 de metri. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii