Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Ciobanu, eroul FC Viitorul din Liga Campionilor „În ciuda scorului, rămânem cu picioarele pe pământ” (galerie foto)

ro

30 Sep, 2016 00:00 3942 Marime text
Campioană a României la categoria de vârstă Under-19, FC Viitorul a făcut un pas important către calificarea în turul secund al ediţiei 2016/2017 din Liga Campionilor pentru tineret (Youth League)

Jucătorii pregătiţi de Nicolae Roşca au realizat o victorie concludentă, 4-1 (Ciobanu 10, 65, 90+3, Cicâldău 32 / Căruntu 45 - din penalty), pe teren propriu cu Sheriff Tiraspol. Oaspeţii au încheiat partida în inferioritate numerică, după ce Igor Chiperi a fost eliminat în minutul 73, pentru cumul de cartonașe galbene.
 
„A fost o victorie muncită, echipa a jucat foarte bine. Este meritul tuturor băieţilor, fără ei nu puteam să marchez. Sperăm ca şi în meciul retur să facem o figură frumoasă, să înscriem multe goluri şi să ne calificăm. În ciuda diferenţei înregistrate pe tabelă, rămânem cu picioarele pe pământ. În retur, dacă intrăm relaxaţi pe teren, putem juca prost şi putem primi goluri, ceea ce ar complica situaţia. Plecăm însă cu un moral bun după această victorie şi sperăm să câştigăm şi la Tiraspol. Ne-am propus să ajungem cât mai departe în competiţie, ne gândim la semifinale. Orice se poate întâmpla. Domnul Hagi ne ajută foarte mult, este mereu alături de noi şi ne dă sfaturi bune. De aceea şi merge echipa foarte bine“, a declarat autorul „triplei“, Andrei Ciobanu, al cărui idol este brazilianul Neymar.

Alex Cicâldău - „Avem 75% şanse de a merge mai departe” 

FC Viitorul a jucat contra lui Sheriff cu: Tordai - Kilyen, Băluţă, Ghiţă, Dumitrescu (87 Rusu) - M. Ene (66 C. Ene), Iani, Casap - Ciobanu, Coman, Cicâldău (87 Drăguș). Portarul Dur-Bozoancă şi jucătorii de câmp Vidrăsan, Drăguş şi Căpuşă au rămas pe banca de rezerve.
 
„Sunt bucuros pentru golul meu, dar mai mult mă bucură victoria echipei. Nu putem spune că a fost un meci simplu, noi le tratăm pe toate la fel. Nu există adversari puternici sau slabi. Nu putem spune că suntem deja calificaţi în faza următoare. Plecăm, într-adevăr, cu avantaj, avem 75% şanse de a merge mai departe, dar vrem să facem şi în retur un meci reuşit. Obiectivul meu e să joc şi la echipa mare, de unde, dacă lucrurile decurg bine, pot ajunge şi la o altă echipă, chiar şi din străinătate“, a declarat Alexandru Cicâldău, căpitanul FC Viitorul U-19.

Claudiu Marcu, arbitru de rezervă

La meciul de la Ovidiu, arbitru de rezervă a fost Claudiu Marcu, din Constanţa. Manşa retur este programată pe 19 octombrie, de la ora 18.00. Învingătoarea dublei manşe dintre FC Viitorul şi Sheriff Tiraspol va întâlni în turul secund pe câştigătoarea dublei confruntări dintre FC Zurich (Elveţia) şi Zrinski Mostar (Bosnia Herţegovina).
 
Sursa foto: Academia Hagi
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii