Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andra Uşurelu, David Ciolpan şi Bianca Şiangă, medaliaţi la Naţionalele de atletism (galerie foto)

ro

09 Mar, 2015 00:00 3056 Marime text
Andra Uşurelu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa), Bianca Şiangă (CS Farul Constanţa) şi David Ciolpan (LPS) au urcat pe podium la Campionatul Naţional de atletism în sală rezervat juniorilor III, întrecere care s-a derulat la Bacău. Andra Uşurelu (antrenoare, Carmen Botea) a cucerit argintul la triplusalt (11,58 m), la fel ca David Ciolpan (antrenor, Cătălin Ganera), în aceeaşi probă (12,77 m). Pregătită de Eveline Lisenco, Bianca Şiangă a fost a treia, tot la triplusalt, cu 10,83 m.

Cristian Constantin, aproape de baremul pentru Europene

La Bacău a evoluat, dar în afara concursului, şi atletul constănţean Cristian Constantin (LPS - Farul; antrenoare, Carmen Botea), care a încercat să-şi îndeplinească baremul pentru participarea în proba de triplusalt a Campionatului European de juniori I, întrecere care se va disputa la vară. Baremul este 15,20 m, iar Constantin a fost foarte aproape de a-l atinge, sărind 15,17 m, cea mai bună performanţă a sa de până acum, cu care a bătut precedentul 15,13 m, stabilit anul trecut, la Balcaniadă. „Vom mai avea prilejuri de a îndeplini baremul, dar Cristi e într-o formă foarte bună, astfel că am încercat să-l realizăm acum“, a declarat Carmen Botea.   

Cristina Bujin, locul şase la CE

Aseară, atleta Cristina Bujin (CS Farul - Steaua Bucureşti; antrenor, Bogdan Tudor) a ocupat locul şase în finala probei de triplusalt a Campionatului European de sală de la Praga. Cristina, care deţine a patra performanţă continentală a anului (14,28 m), a sărit în finală 13,91 m, după ce ce salificase în ultimul act cu 14,02 m. România a obţinut la Europene două medalii de bronz, prin Florentina Marincu, la săritura în lungime (6,79 m - nou record european de junioare), și prin Marian Oprea, la triplusalt (cu 16,91 m). De asemenea, Alina Rotaru a obținut poziţia a patra la lungime.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii