Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri de securitate sporite la turneul de la Stuttgart Ameninţări cu moartea primite de Simona Halep

ro

24 Apr, 2015 00:00 1293 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, se confruntă cu acţiunile bolnave ale unui danez de 48 de ani, care a postat pe reţelele de socializare mai multe mesaje de ameninţare la adresa constănţencei. 

Sportiva de 23 de ani a fost ameninţată inclusiv cu moartea. Bărbatul din Danemarca a scris numeroase mesaje în ultimele luni, iar în aceste zile postările au căpătat o tentă extrem de agresivă, ajungându-se şi la „Te voi distruge, încearcă Iadul meu, o să mori!“. Bărbatul s-a filmat mâncând zece ardei iuţi, aluzie la porecla Simonei, „Halepeno“ (un joc de cuvinte între „jalapeño“ - ardei picant - şi numele jucătoarei, Simona fiind la fel de iute pentru adversare). Ameninţările au apărut după ce danezul a găsit în presa română articole în care se vorbea despre presupusa căsătorie dintre Simona Halep şi băiatul oficialului stelist Tea Sponte. Anterior, bărbatul, care a făcut o obsesie pentru sportivă, postase mesaje de susţinere, unele şi în limba română. În medie, el a postat 15 mesaje pe zi, iar în total a scris în jur de 2.000. 

În aceste zile, Simona Halep se află la turneul de categorie Premier de la Stuttgart, unde, după apariţia mesajelor de ameninţare, organizatorii au luat decizia de a spori securitatea sportivei. La Stuttgart, constănţeanca (locul 3 WTA şi a doua favorită) a acces în sferturile de finală, după ce a învins-o în optimi pe Garbine Muguruza, din Spania, tenismena clasată pe locul 20 WTA. Scorul a fost 3-6, 6-1, 6-3, iar pentru acest succes Simona a primit 15.375 de euro şi 100 de puncte WTA. A fost prima victorie a Simonei contra Garbinei, care se impusese în precedentele două dispute directe. Halep va juca în sferturi astăzi, de la ora 15.00, cu italianca Sara Errani (locul 15 WTA). Meciul va fi transmis de Digi Sport 3.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii