Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am simţit din primul meci că vom câştiga Wimbledonul“ Horia Tecău, premiat de ducele de Kent în loja regală (galerie foto)

ro

13 Jul, 2015 00:00 1812 Marime text
Succes senzaţional pentru tenisul românesc şi cel constănţean. Horia Tecău a câştigat turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, alăturându-i-se, după 42 de ani, lui Ilie Năstase pe lista scurtă a românilor care au triumfat, la dublu masculin, pe iarba londoneză.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au realizat, sâmbătă, cel mai important succes de când joacă împreună la dublu masculin. Cei doi s-au impus la Wimbledon, trecând în finală de cuplul Jamie Murray (Marea Britanie) - John Peers (Australia). Este o victorie istorică, Tecău ajungând astfel la al doilea triumf într-un turneu de Grand Slam, după ce a câştigat în 2012 Australian Open, dar la dublu mixt.

Constănţeanul Tecău şi olandezul Rojer, favoriţii numărul 4, au dispus în ultimul act de la Wimbledon de perechea cotată cu a 13-a şansă la cucerirea trofeului, scorul fiind 7-6, 6-4, 6-4. Meciul a durat o oră şi 52 de minute, iar câştigătorii au primit pentru această victorie 340.000 de lire sterline şi 2.000 de puncte ATP. După trei finale pierdute la Londra, în 2010, 2011 şi 2012 (de fiecare dată alături de suedezul Robert Lindstedt), Tecău nu a dezarmat, iar în acest an şi-a împlinit visul.

Secretul lui Tecău şi Rojer

„Wimbledonul este unul dintre turneele mele preferate, pe care îl câştigasem la juniori (n.r. în 2002 şi 2003, alături de Florin Mergea). Am suferit când, la seniori, am pierdut trei finale, însă nu m-am lăsat până nu am câştigat una. Nu e uşor să te califici în patru finale. Am petrecut două săptămâni grozave. Nu a fost uşor, în unele partide ne-am întrebuinţat în mod deosebit, însă pot să spun că încă de la primul meci am simţit că vom câştiga turneul. În dimineaţa finalei, m-au încercat emoţiile. Mă gândeam la cele trei finale pierdute, dar apoi ne-am concentrat şi nu am lăsat şansa să ne scape“, a declarat Tecău. „Pe teren, ne simţim şi ne completăm perfect. De asemenea, suntem buni prieteni şi în afara turneelor, astfel explicându-se legătura puternică dintre noi. A fost cel mai important meci pe care l-am disputat împreună până acum. Şi eu am avut emoţii, dar am reuşit să trec peste ele“, a arătat şi Rojer. Învingătorii de la turneul londonez au fost premiaţi de prinţul Edward, duce de Kent, în loja regală de la Wimbledon, aşa cum se obişnuieşte la dublu la această întrecere.

Simona Halep - „Champ, you did it! Felicitări, Horia!“ 

După ce s-a impus la Wimbledon, Horia a fost bombardat de felicitări. „Champ, you did it! Felicitări, Horia!“, a scris constănţeanca Simona Halep pe Facebook. Şi Gică Hagi a remarcat valoarea succesului lui Tecău. „Să ajungi să câştigi un turneu de Mare Şlem, chiar dacă la dublu, e o realizare deosebită. Horia merita să-şi adauge în palmares şi un asemenea titlu. E un sportiv serios, care a pus munca pe primul plan. Mă bucur pentru el“, a spus cel mai bun fotbalist din istoria României. Şi fostul partener de la dublu al lui Horia, Robert Lindstedt, i-a transmis constănţeanului un mesaj de felicitare. „Mi-a spus că aşa trebuie să joc în toate finalele“, a dezvăluit Horia.

A intrat în istorie

În urma succesului de la Wimbledon, tenismenul de 30 de ani devine al doilea român care se impune la acest turneu tradiţional în proba de dublu masculin, după Ilie Năstase, în 1973. Acesta are trei victorii în competiţiile de Mare Şlem, la secţiunea amintită, în anii 1970 (la Roland Garros, alături de Ion Ţiriac), 1973 (la Wimbledon) şi 1975 (la US Open), la ultimele două turnee triumfând alături de Jimmy Connors. După ce, în 2014, Tecău şi Rojer au câştigat opt turnee, în acest sezon victoria de la Wimbledon a fost precedată de un succes, la Rotterdam.

Sursa foto: Facebook (Jean-Julien Rojer)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii