Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alergători de la 4 la 84 de ani Cătălin Jitcovici şi Antonia Mariş, câştigătorii Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa (galerie foto)

ro

08 Jun, 2015 00:00 3940 Marime text
Peste 350 de alergători de toate vârstele au participat, ieri, la Constanţa, la ediţia 2015 a Crosului Ziua Olimpică, întrecere organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Academia Olimpică Română (filiala Constanţa), Asociaţia Judeţeană de Atletism şi partenerii lor.
 
Concurenţii au parcurs un traseu de aproximativ cinci kilometri, care a început la Sala Sporturilor, a urmat bulevardul Tomis, până la ieşirea din Constanţa, la vapor, şi s-a oprit la Maritimo Shopping Center. Startul a fost dat de Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, iar premierea a fost efectuată de Claudiu Teliceanu, directorul executiv al DJST Constanţa, şi de Ilie Floroiu, directorul CS Farul.

Bogdan Ofiţeru, doar fotograf ocazional

În absenţa lui Bogdan Ofiţeru, câştigătorul ultimelor ediţii ale crosului, care nu a evoluat, fiind accidentat, la masculin câştigător a fost Cătălin Jitcovici, urmat pe podium de Sabin Vasile şi de Daniel Antonaru. În primii şase au mai intrat Ion Veliciu (4), Gheorghe Romaşcanu (5) şi Nicuşor Scarlat (6). Bogdan Ofiţeru a postat pe Facebook câteva fotografii de la eveniment, cu mesajul: „Participare la Crosul Olimpic din postura de fotograf ocazional. Felicitări tuturor participanţilor şi ocupanţilor locurilor de pe podium şi de pe lângă podium“. La fete, învingătoare a fost Antonia Mariş, care le-a depăşit pe Cristina Olteanu şi pe Diana Pivniceru. În continuare, în ierarhia primelor şase au urmat Diana Vlad, Elena Nastasia Fotu şi Maria Săceanu. Cea mai numeroasă familie care a concurat a fost familia Opriţă (formată din patru membri: Alexandru, Alexandra, Amalia şi David). Fetiţa, Amalia, în vârstă de 4 ani, a fost şi cea mai tânără participantă de la cros. Veronica Negreanu (84 de ani) a primit premiul pentru cea mai vârstnică participantă, iar singura persoană cu dizabilităţi care a evoluat a fost Ion Lefcenco, fiind recompensat şi el cu un premiu. Cursa a fost cu emoţii pentru un copilaş, care, după încheierea crosului, se pierduse de cei cu care venise.

Cătălin Jitcovici - „Nu mă aşteptam să câştig“

Câştigătorul de la masculin, Cătălin Jitcovici, are 21 de ani şi e student în anul întâi la Universitatea „Ovidius“. „Nu mă aşteptam să câştig, dar am prins o zi bună. Traseul a avut două puncte mai dificile, mai ales la Dacia, un pic de pantă, vreo 800 de metri, şi puţin până la OMV. În rest, a fost coborâre, destul de uşor. Îmi pare rău că n-a participat şi Bogdan Ofiţeru, mi-ar fi plăcut să avem o luptă la finiş. Îl aştept însă la viitorul concurs. Pentru a face atletism, am renunţat la multe, inclusiv la distracţii“, a spus Cătălin Jitcovici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii