Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adversari din Franta si Cipru

ro

29 Jun, 2009 00:53 1300 Marime text

cvmtomis.jpgCVM Tomis şi CSV 2004 Tomis au aflat echipele cu care vor juca în şaisprezecimile Cupei Confederaţiei Europene de Volei (CEV)

Formaţia pregătită de Stelio de Rocco va întâlni echipa clasată pe locurile 3 - 4 în campionatul Franţei, în timp ce vicecampioana României la feminin va avea ca adversar campioana Ciprului. 

Vineri seară, la Viena, a avut loc tragerea la sorţi a partidelor din Cupa CEV la volei masculin. Campioana României, Club Volei Municipal Tomis Constanţa, va juca în primul tur contra echipei franceze Montpellier Volley Universite Club. Formaţia din Hexagon s-a clasat la finalul sezonului 2008 - 2009 pe locurile 3 - 4. Astfel, după ce a prins in-extremis un loc în play-off, clasându-se pe locul 8 la finalul sezonului regulat Montpellier, a eliminat în sferturi una dintre forţele campionatului, Poitiers, după o dublă victorie cu 3 - 1. În semifinale, adversarul constănţenilor din Cupa CEV a fost eliminată de Tourcoing, scor 2 - 3 (tur) şi 0 - 3 (retur). Secţia de volei din Montpellier aparţine clubului universitar din localitate, fondat în anul 1921. Ca palmares, Montpellier Volley a fost de şapte ori campioană naţională (1947, 1949, 1950, 1951, 1972, 1973 şi 1975), iar în Cupa Franţei cel mai bun rezultat al echipei s-a înregistrat în sezonul 2007 - 2008, când a fost finalistă. Sala în care joacă (Palatul Sporturilor Pierre de Coubertin) are o capacitate de 4.765 de locuri. Clubul din Hexagon a făcut şi o serie de transferuri în această vară, aducându-l la echipă, printre alţii, şi pe Laurenţiu Lică. Astfel, acesta va evolua împotriva foştilor săi coechipieri. Club Volei Municipal Tomis şi Montpellier Volley Universite Club vor disputa primul meci pe 2 sau 3 decembrie, la Constanţa, returul fiind programat pe 8, 9 sau 10 decembrie, în Franţa. Cealaltă echipă românească participantă în Cupa CEV, Dinamo Bucureşti, va întâlni formaţia Buducnost Podgorica (Muntenegru).

csv2004tomis.jpgCSV 2004 Tomis va juca în Cuşcă

Prezentă pentru prima oară în urnele europene, formaţia feminină CS Volei 2004 Tomis Constanţa a avut şansă la tragerea la sorţi desfăşurată vineri seară, la Viena. Echipa de la ţărmul mării va înfrunta în primul tur al Cupei CEV pe AEL Limassol, campioana Ciprului. Deşi pare un adversar accesibil, echipa cipriotă domină de peste 30 de ani întrecerea internă, obţinând în cei 33 de ani de la înfiinţarea secţiei de volei, 27 de titluri naţionale. De asemenea, a câştigat de 27 de ori Cupa Ciprului şi de zece ori Supercupa. Arena în care evoluează echipa are o capacitate de 3.000 de locuri şi este autointitulată sugestiv, „Cuşca". Cea de-a doua echipă românească prezentă în Cupa CEV, Dinamo Bucureşti, va da piept cu vicecampioana Croaţiei, ZOK Split 1700, în timp ce campioana României, CSU Metal Galaţi, se va duela în cel de-al doilea an de prezenţă în Liga Campionilor cu Fakro Muszyna (Polonia), Asystel Novara (Italia) şi Zarechie Odintsovo (Rusia), cele patru echipe făcând parte din Grupa D a întrecerii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii