Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Pătulea a semnat cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Bine ai venit şi să ne bucurăm împreună de victorii!“ (galerie foto)

ro

13 Oct, 2017 00:00 3485 Marime text

Atacantul Adrian Pătulea este ultima achiziţie a echipei de fotbal din Liga a 3-a SSC Farul Constanţa. Jucătorul, care a evoluat şi la FC Farul, în Liga 2-a, a semnat un contract valabil până în vară, cu drept de prelungire 
 
Fotbalist care se bucură de aprecierea deosebită a suporterilor, Adrian Pătulea a fost prezentat ieri şi se speră să fie legitimat cât mai repede, acum aşteptându-se sosirea certificatului internaţional de transfer de la ultima sa echipă. Oricum, sâmbătă, la jocul de campionat de la Techirghiol, cu Delta Dobrogea Tulcea, din etapa a opta a campionatului, Adrian nu va avea drept de joc.
 
În ultima perioadă, Pătulea a evoluat în Cipru, etalându-şi şi acolo veleităţile de golgheter. Prima echipă a fost FC Pafos, cu care a promovat din divizia secundă în primul eşalon, înscriind 27 de goluri în 27 de partide şi ocupând primul loc în topul „tunarilor“ formaţiei. Graţie evoluţiilor şi golurilor sale, jucătorul a fost declarat cel mai bun jucător al campionatului. De la FC Pafos, Adrian a trecut la o altă prim divizionară, Alki, la care nu a apucat să evolueze însă, întrucât s-a accidentat în perioada de pregătire. 

„Tot timpul m-am simţit apreciat la Constanţa“ 

„Salut toată suflarea faristă şi îi felicit pe toţi pentru eforturile pe care le-au făcut. Astăzi se află în situaţia bună de a încerca să facă pasul către Liga a 2-a. Am urmărit cu atenţie evoluţia echipei şi toate ştirile despre SSC Farul. Am decis să mă întorc la Constanţa, unde tot timpul m-am simţit apreciat. Când am mai jucat la Farul, în Liga a 2-a, eforturile noastre n-au avut şi finalitatea promovării. Acum publicul este mult mai aproape de echipă şi avem parte de sprijin şi din partea autorităţilor locale. Echipa are unitate de grup şi poate face rezultatele pe care ni le-am dorit cu toţii de mult. Sper să ajungem cât mai repede în Liga 1, acolo unde Farul merită să fie“, a declarat Adrian Pătulea. 

S-a întors cu inima deschisă 

„Îi dorim multă baftă, să fie sănătos şi să ne poată ajuta în încercarea noastră de a ne îndeplini obiectivul. Mă bucur că a acceptat oferta SSC Farul. A mai evoluat aici şi a fost apreciat, la fel cum şi el apreciază clubul. S-a întors cu inima deschisă. Nu va putea juca sâmbătă, aşteptăm cartea verde de la ultimul club din Cipru şi sperăm să-l putem legitima cât mai repede“, a spus şi Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul, care l-a întâmpinat pe Pătulea cu „Bine ai venit şi să ne bucurăm împreună de victorii!“.

Promovare fără emoţii 

Adrian Pătulea speră ca, la finele acestui campionat, SSC Farul să promoveze fără emoţii. „Nu cunosc nivelul fotbalistic de la Liga a 3-a, pentru că nu am mai jucat până acum în acest eşalon în România. Am înţeles că nu e unul foarte ridicat din punctul de vedere al valorii individuale, punându-se accentul mai mult pe dăruire şi pe combativitate. Mai mult ca sigur că, din iarnă, echipa se va întări, astfel încât să promovăm la pas“, a arătat atacantul.

Învăţăminte de tras din eşecul cu 0-7 

Pătulea a spus că a fost puţin surprins când a aflat că, în etapa trecută, SSC Farul a pierdut cu 0-7 în deplasare cu Progresul 1944 Spartac, astfel că a încercat să afle ce s-a întâmplat. „Am înţeles că au fost câteva greşeli individuale, iar jucătorii nu au fost obişnuiţi cu terenul sintetic, spre deosebire de adversari, care au avut toate atuurile să înscrie şi să câştige. Nu cred că se va mai întâmpla vreodată un asemenea eşec. Din aşa ceva se trag învăţăminte“, a spus jucătorul.

Un adevărat şoc 

Petre Grigoraş a spus că acest eşec la scor a fost un adevărat şoc, şi pentru el, şi pentru jucătorii SSC Farul. „E greu de realizat şi de comentat, chiar şi la rece, din ce cauză s-a ajuns la scorul de 0-7. Sunt mulţi factori, dar nu are rost acum să detaliem prea mult, pentru că urmează foarte repede o altă partidă, care sperăm să şteargă cât de cât eşecul suferit.
 
Până la urmă, s-au pierdut doar trei puncte. Poate trebuie să vină şi un eşec. Sigur, nu la acest scor, care e cel mai deranjant. Am încercat să trec foarte repede peste scor, în principal, pentru că ne aşteaptă meciuri importante şi e clar că nu trebuie să mai facem paşi greşiţi. Unii jucători de-ai noştri au experienţă, dar unii sunt mai puţin experimentaţi. Au debutat abia anul acesta în Liga a 3-a, ceea ce nu le conferă o tărie de caracter, astfel încât, pe fondul unor greşeli personale şi al unui rezultat nefavorabil de la începutul jocului, să poată reveni în joc. Unii mai experimentaţi ar fi putut să revină. Ei însă au căzut total şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar nu vreau să îmi mai aduc aminte de această înfrângere foarte urâtă. Ne aşteaptă acum meciul cu Delta, un alt derby local“, a explicat Petre Grigoraş.

Hotărâţi să-şi vândă scump pielea 

Confruntarea SSC Farul - Delta Dobrogea Tulcea se joacă sâmbătă, de la ora 15.00. În clasament, echipa constănţeană se află pe locul patru, cu 16 puncte (la trei lungimi în spatele liderului Progresul 1944 Spartac), în vreme ce echipa tulceană e a noua în ierarhie, cu nouă puncte. „Spuneam şi înaintea partidei cu Axiopolis Cernavodă că, indiferent de locul ocupat în clasament de cele două echipe care se întâlnesc, astfel de partide au o altă notorietate, sunt ambiţii foarte mari, mai ales din partea adversarilor când joacă cu Farul. Sunt convins că şi tulcenii vor veni cu toată dăruirea, ca şi Cernavodă, hotărâţi să-şi vândă scump pielea. Cei de la Delta ştiu rezultatul nostru din etapa precedentă, iar aceasta le creşte puţin moralul. Dar sunt convins că şi jucătorii noştri şi-au făcut analiza. Am discutat cu toţi lucruri generale şi cu foarte mulţi dintre ei separat“, a dezvăluit Petre Grigoraş. Sâmbătă, la SSC Farul nu va fi apt de joc, din raţiuni medicale, mijlocaşul Vlad Suciu, care s-a confruntat cu probleme încă din timpul meciului cu Progresul 1944 Spartac. 

„Cuiva, când e căzut, nu trebuie să-i mai dai şi tu în cap“ 

Petre Grigoraş spune că disputa cu Delta Dobrogea Tulcea e o oportunitate de a îndrepta cât de cât lucrurile după eşecul cu 0-7. „Sper că jucătorii au înţeles acest lucru. Cuiva, când e căzut, nu trebuie să-i mai dai şi tu în cap, pentru că nu ştiu dacă rezolvi prea mult să le dai în cap unor copii de 17 - 19 ani, lipsiţi de experienţă. Normal că trebuie discutat cu ei, atenţionaţi asupra greşelilor pe care le-au comis şi stabilit ce trebuie să facem în continuare. Nu e nimic pierdut, suntem la trei puncte de primul loc. Campionatul e lung. Au trecut doar şapte etape şi avem tot timpul să reintrăm în cărţile promovării. De fapt, suntem în cărţi, doar că am pierdut puţin din turaţie la ultima partidă. Sunt convins că jucătorii vor face tot posibilul să câştige sâmbătă şi sunt convins că vom câştiga, după care ne vom gândi la meciul următor“, a mai arătat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii