Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acum 81 de ani, Victoria fuziona cu Marina „Exibiţie” a campionului României la box, pe scena Teatrului Elpis

ro

18 Feb, 2014 00:00 1254 Marime text
„Cronica sportivă” din ediţia de pe 6 mai 1933 a săptămânalului constănţean „Farul” (seria a III-a, anul 1, nr. 12) prezintă, la debut, gala de box care a deschis sezonul sportiv. „Odată cu statornicirea unui sezon cald pe ţărmurile Pontului Euxin, activitatea sportivă destul de redusă capătă o oarecare vivacitate, graţie pregătirilor ce fac cluburile fruntaşe sportive. Sezonul sportiv îl inaugurează o gală de box afişată la teatrul Elpis, pentru ziua de 3 mai, în care, pe lângă întălniri între amatori de box Constănţeni şi cei Bucureşteni figurează şi o exibiţie a campionului de categorie mijlocie al României M. Fulcea. Gala a avut un frumos succes moral şi material graţie prezenţei pe afiş a simpaticului campion mijlociu”, scrie „Costeli”, potrivit căruia clubul Elpis este implicat şi în activitatea fotbalistică: „Pe de altă parte, clubul Elpis prepară iarăşi o surpriză Constănţenilor dornici de spectacole footbalistice. Amenajarea unui teren închiriat lângă Spitalul Comunal pe care să poată evolua echipele locale. După cum se vede e o emulaţie între două echipe fruntaşe, de pe urma căreia va profita în special spectatorii sportivi. Iată deci că iniţiativa particulară a Cluburilor va scăpa oraşul nostru de ruşinea de a rămâne mai prejos ca un Bâlci oarecare”.

Gazetarul oferă amănunte şi despre fuziunea dintre clubul Victoria şi echipa Marina, cu ocazia unei Adunări Generale: „În altă ordine de idei, înregistrez adunarea generală a clubului sportiv Victoria care are a decide în primul rând fuzimea cu echipa Marina condusă de simpaticul cpt. Dr. Brezeanu şi Loct. Condescu - cărora solicitându-le un interview, ne-au declarat că fuziunea e pe calea cea bună şi în câteva zile ne vor informa cititorii cu ample amănunte asupra cimentării acestei uniuni şi efectelor sale pentru divertismentul publicului sportiv al Constanţei. Se poate preciza totuşi că fuziunea va avea de efect imediat amenajarea unui teren proprie al clubului fuzionat în M. Coiciu, pentru ca Urbea Tomis să poată participa la campionatul Ligii cu echipa campionă”.
Semnatarul articolului din „Farul” prezintă în cronica sa şi rezultate ale echipelor constănţene din meciuri cu alte echipe: „Din activitatea exterioară Elpisul activând a obţinut frumoase rezultate la Varna, Bazargic şi Brăila, iar CFR la Călăraşi. Notez şi activitatea echipei sportive Carsum din Hârşova, prezidată cu perfectă technică sportivă de D. Romulus Duţescu, simpaticul nostru fost şi viitor Presidium”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii