Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACS Rugby Team Constanţa şi proiectul „Rugby-ul, valori pentru viaţă“ Aproape 250 de copii au participat la „Cupa 1 Iunie“

ro

30 May, 2016 00:00 1882 Marime text


ACS Rugby Team Constanţa a organizat sâmbătă, pe terenul „Mihai Naca“ din Constanţa, „Cupa 1 Iunie“ la mini-rugby. Întrecerea le-a fost dedicată copiilor de 10, 12 şi 14 ani, în cadrul proiectului „Rugby-ul, valori pentru viaţă“.
 
A doua etapă din cadrul proiectului, „Cupa 1 Iunie“ a reunit în jur de 230 de copii, de la şase echipe. La finalul competiţiei, micii rugbyşti au primit diplome, sucuri şi dulciuri.
 
La U-10, câştigătoare a competiţiei a fost o selecţionată formată din copii din Cumpăna şi Constanţa (scor 15-5), urmată de echipele din Ghindăreşti, Murfatlar şi Năvodari - Corbu - Săcele. Şi la U-12, pe primul loc s-a clasat selecţionata formată din copii din Cumpăna şi Constanţa (scor 20-10), după care au urmat în ierarhie Năvodari - Corbu - Săcele, Mangalia şi Medgidia. La U-14, învingătoarea a fost aceeaşi, echipa alcătuită din copii din Cumpăna şi Constanţa (scor 20-15), urmată de Mangalia şi Năvodari - Corbu - Săcele.

După cum a precizat Florian Constantin, preşedintele ACS Rugby Team Constanţa, proiectul „Rugby-ul, valori pentru viaţă“ se desfăşoară în perioada mai - decembrie şi are ca scop alcătuirea selecţionatelor Under-10, Under-12 şi Under-14, dar şi a echipelor de club din judeţul Constanţa. Responsabili cu alcătuirea selecţionatelor sunt Dumitru Barbu (la U-10), Adrian Tinca (la U-12) şi Nicolae Mocanu (la U-14).
 
În afară de aceşti antrenori ai selecţionatelor, în judeţul Constanţa sunt cinci zone în care selecţia şi pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, câte unul pentru fiecare regiune, respectiv Constanţa, Năvodari - Săcele - Corbu, Harşova - Ghindăreşti, Medgidia şi Mangalia. Coordonatorii zonelor îşi selecţionează jucătorii din trei până la cinci unităţi şcolare aflate în imediata apropiere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii