Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACS Rugby Team Constanţa şi programul „Rugby, valori pentru viaţă” „Cupa Toamnei“ şi-a derulat o nouă etapă (galerie foto)

ro

17 Oct, 2016 00:00 3027 Marime text
ACS Rugby Team Constanţa a organizat sâmbătă, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, „Cupa Toamnei”, etapa a treia la mini-rugby, în cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă“, finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa, la copiii de 7, 10, 12 şi 14 ani. 

La această etapă au evoluat peste 250 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani din Constanţa, Mangalia, Medgidia, Castelu, Săcele şi Corbu, Năvodari, Ghindăreşti, Murfatlar, Ovidiu, Cumpăna şi Mihail Kogălniceanu. Din corpul de antrenori ai ACS Rugby Team Constanţa la eveniment au participat: Sorin Trancă - coordonatorul de proiect, Dumitru Barbu - antrenor selecţionată U-10, Cosmin Glodeanu - antrenor selecţionată U-12, Cătălin Buruiană - antrenor zona Năvodari, Ştefan Tucă - antrenor zona Săcele şi Corbu, Adrian Ţacu - antrenor zona Ghindăreşti, Cornel Vasile - antrenor, Laurenţiu Diaconu - antrenor zona Mangalia, Florentin Otcuparu - antrenor zona Medgidia.

Cadouri pentru toţi copiii

În cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă”, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a preşedintelui ACS Rugby Team, Florian Constantin, a foştilor jucători de rugby Florea Opriş, Cornel Vasile, Romeo Bezuşcu, Sorin Trancă, Dumitru Barbu şi Nicolae Mocanu, ACS Rugby Team Constanţa a oferit încălţăminte sport tuturor micilor rugbyşti din cele şapte zone de dezvoltare. Cu aceeaşi ocazie, copiii din zona Năvodari, Săcele şi Corbu au primit şi noul echipament de joc de rugby, format din tricou, şort, jambieri şi trening. Treninguri au primit şi micii sportivi din zona Ovidiu. La final, toţi copiii au primit diplome de participare, răcoritoare şi dulciuri. O parte din micii rugbyşti au fost însoţiţi la competiţie de părinţi.

Joc frumos la S Rugby

La S Rugby, grupa de vârstă Under-7 ani, selecţionata Cumpăna - Ghindăreşti şi echipa din Ovidiu au oferit un joc frumos, susţinut prin aplauze şi ovaţii de spectatorii prezenţi. De la CSO Ovidiu, dintre micii rugbyşti organizatorii îi enumeră pe Armen Ovidiu Dima, David Botezatu sau Matei Ştefan Borza. La final, selecţionata a câştigat cu scorul de 30-25. La U-10, competiţia a fost câştigată de echipa din Cumpăna, scor 20-10 în finala cu Ghindăreşti. Au urmat în clasament selecţionata Năvodari - Săcele - Corbu şi selecţionata formată din copiii din Medgidia si Castelu.

Partide disputate şi la celelalte categorii

Câştigătoarea categoriei U-12 a fost echipa din Cumpăna - Murfatlar, scor 25-15 în finala cu selecţionata Năvodari - Săcele - Corbu. Pe locul trei s-a clasat selecţionata formată din copiii din Medgidia si Castelu, urmată de selecţionata Mangaliei. La U-14, prima poziţie i-a revenit echipei din Mihail Kogălniceanu, care a întrecut în finală, scor 20-10, selecţionata Constanţa - Năvodari - Săcele - Corbu. Poziţia a treia i-a revenit selecţionatei formată din copiii din Medgidia şi Castelu, iar selecţionata Mangalia - Cumpăna a urmat în clasament.

„Cupa Toamnei“, etapă în program 

În cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă”, care se desfăşoară în perioada mai - decembrie, ACS Rugby Team Constanţa are ca scop omogenizarea selecţionatelor U-10, U-12 şi U-14, „Cupa Toamnei” reprezentând o etapă în acest program. Obiectivele proiectului sunt următoarele: creşterea nivelului de educaţie, de socializare şi a stării de sănătate a copiilor, elevilor, prin practicarea jocului de rugby; promovarea locală a rugby-ului în cadrul şcolilor, a familiilor şi a mass-media; crearea unei imagini pozitive pentru rugby, ca fiind un sport de fair-play deşi promovează contactul fizic în joc; promovarea unor calităţi esenţiale ale acestei discipline sportive ca: tenacitate, angajament fizic şi spirit de organizare; selecţionarea şi pregătirea elevilor cu calităţi deosebite pentru jocul de rugby pentru accederea în loturile naţionale. „În judeţul Constanţa, avem constituite sapte zone, în care selecţia şi pregătirea copiilor sunt conduse de antrenori coordonatori, cate unul pentru fiecare regiune“, a declarat Florian Constantin, preşedintele ACS Rugby Team.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii