Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Academia lui Hagi, locul secund la Talent Cup, dupa Real Madrid

ro

14 Aug, 2010 00:00 3236 Marime text
academia.jpgÎn ultimul meci al competiţiei, elevii lui Daniel Rădulescu şi Ştefan Petcu au încheiat la egalitate meciul contra Barcelonei

Real Madrid a câştigat detaşat turneul Talent Cup, organizat la Constanţa, în perioada 10 - 12 august, fiind neînvinsă după cele trei meciuri disputate cu Academia Hagi, Galatasaray şi FC Barcelona.

Campioana ediţiei 2010 a turneului internaţional U17, Talent Cup, este Real Madrid. Formaţia pregătită de Tristan David Celador Rodriguez şi Victor Manuel Torres Mestre a încheiat turneul de la Constanţa cu trei victorii în tot atâtea întâlniri şi a intrat în posesia trofeului ediţiei inaugurale. Podiumul a fost completat de Academia Hagi şi Galatasaray Istanbul. Trofeul a fost acordat învingătorilor de Gheorghe Hagi şi de şefa Direcţiei pentru Sport a Judeţului Constanţa, Elena Frâncu. Real a fost urmată în clasament de juniorii C ai Academiei Gheorghe Hagi şi Galatasaray Istanbul. Ultima poziţie a fost ocupată de elevii lui Sergi Barjuan, de la FC Barcelona. În ultima partidă a turneului, Academia Hagi a jucat contra celor de la Barcelona. După o primă repriză fără goluri, partea a doua a meciului a început foarte bine pentru formaţia constănţeană. După 12 minute de la reluare, Gavra a deschis scorul după ce a profitat de o indecizie a defensivei catalane şi a înscris cu un lob spectaculos din afara careului. Bucuria constănţenilor a fost de scurtă durată, pentru că Barcelona a întors rezultatul în doar patru minute, după reuşita lui Angoy Cruyff din minutul 56 şi autogolul lui Paul Medeşan din minutul 60. Eforturile constănţene de a restabili egalitatea au fost răsplătite în minutul 80, când Gabriel Iancu a transformat lovitura de pedeapsă acordată pentru un fault în careu asupra lui Păiuş. Scor final, Academia Hagi - Barcelona 2-2. 

Cristian Gavra, golgheterul turneului

După încheierea ultimei partide de la Talent Cup a urmat festivitatea de premiere, în cadrul căreia organizatorii au oferit mai multe premii speciale. Astfel, goalkeeper-ul formaţiei Galatasaray, Alperen Uysal, a primit premiul pentru cel mai bun portar al competiţiei, Ivan Saez Jimenez, de la Real Madrid, a fost desemnat cel mai bun fundaş de la Talent Cup, iar lui Cristian Gavra (2 goluri) i-a fost înmânat trofeul rezervat golgeterului turneului. De asemenea, cel mai bun jucător al competiţiei, Francisco Pastor Bautista, de la Real Madrid, a fost premiat de Gheorghe Hagi şi Ilie Năstase. Totodată, în cadrul festivităţii de premiere, Gheorghe Hagi a primit cadouri din partea echipelor participante. Barcelona i-a înmânat un tablou şi un tricou cu numărul 22, cu semnăturile tuturor jucătorilor prezenţi la Constanţa, Real Madrid i-a făcut cadou tricourile lui Iker Casillas şi Cristiano Ronaldo, cu semnăturile celor doi, iar Galatasaray a îmbrăcat la festivitatea de premiere tricouri speciale cu mesajul El Comandante Hagi, ce aveau inscripţionat chipul lui Gheorghe Hagi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii