Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A readus fotbalul la viaţă Un tânăr de 23 de ani investeşte 10.000 de euro într-o echipă de Liga a V-a

ro

07 Sep, 2013 00:00 7814 Marime text
În curtea de la Oil Terminal se joacă din nou fotbal. Deocamdată, la nivelul ultimului eşalon al judeţului Constanţa, însă diriguitorii echipei au planuri mari. Vor ca în maximum doi ani să revină în Liga a 3-a, acolo unde formaţia de fotbal era în 2009, când s-a desfiinţat. Un tânăr angajat al Oil Terminal a luat însă taurul de coarne în acest an şi, în urmă cu o lună, a înfiinţat AS Oil Terminal 2013 Constanţa, care are mai multe secţii, însă momentan este activă doar cea de fotbal.

Constănţeanul Dorin Andrei Finiche are 23 de ani şi lucrează de patru ani la Oil Terminal, ca electrician. Iubitor de sport, ca fost baschetbalist (timp de cinci ani) şi înotător, era prezent, fizic şi cu sufletul, şi la partidele vechii echipe de fotbal a societăţii, care şi-a dat duhul în 2009. Se ataşase de formaţie, ca unul care „a crescut la Oil Terminal”, tatăl său, Neculai Finiche, şeful compartimentului electric la societate şi vicepreşedintele sindicatului, lucrând la Oil de 39 de ani. Cum dacă fotbal nu e, nimic nu e, tânărul a decis în acest an să înfiinţeze o nouă structură sportivă, AS Oil Terminal 2013, prin care sportul-rege să revină la viaţă, dar şi alte secţii, pe viitor, să reînvie o stare de spirit. Formaţia a început de jos, de la Liga a V-a. „Avem o colaborare cu Oil Terminal, care ne-a pus la dispoziţie baza sportivă. Beneficiem de sprijinul directorului Sorin-Viorel Ciutureanu. Eu sunt cu finanţarea, urmând a mi se alătura şi trei sponsori, doi internaţionali şi unul din România. Sperăm ca pe viitor să se implice cu bani şi Oil Terminal. Nu am afaceri, dar beneficiez de suma de 10.000 de euro, pe care am pus-o la dispoziţia echipei. Vrem să redevenim ce am fost odată. Ne-am fixat ca obiectiv accederea în Liga a 3-a în maximum doi ani. Am vrut să o luăm de jos, pentru ca băieţii să se cunoască, să se omogenizeze în joc şi să devenim o echipă în adevăratul sens al cuvântului. În momentul de faţă, eforturile noastre se îndreaptă însă, în primul rând, în refacerea bazei sportive, care a avut de suferit în cei patru ani în care nu a mai fost echipă de fotbal. Jucătorii vor avea prime de meci. Aştept să se finalizeze toate contractele de sponsorizare ca să vedem ce valoare totală va avea bugetul”, a declarat Dorin Andrei Finiche, care are funcţia de preşedinte la AS Oil Terminal 2013.

Viitorul Mereni i-a condus la pauză

Echipa a debutat cu dreptul în Liga a 5-a, câştigând partida de pe teren propriu cu Viitorul Mereni, cu scorul de 2-1. Mâine, de la ora 11.00, formaţia pregătită de Ion Ionescu va întâlni în deplasare Viitorul Cobadin. Graţie succesului din prima rundă, Oil Terminal 2013 ocupă locul şapte în clasament. „Am bătut cu 2-1, dar, după cum a decurs meciul, scorul corect era 4-1. Mereni a terminat pe locul doi campionatul trecut. Suntem însă la început, lucrurile vor evolua mult mai bine pe parcurs”, a declarat Dorin Andrei Finiche. „11”-le de start al lui Oil Terminal 2013 din partida cu Mereni a fost: Gino Burghiu - Marian Lupu, Alexandru Şerban (cpt.), Mihai Stancu, Mihai Flueraru - Robert Pîrvu, Călin Rusu, Constatin Mara, Ionuţ Caracostea - Sică Voicu, Cristian Pintilei. Oaspeţii au înscris în minutul 11, prin Corneliu Spătaru, intrând în avantaj la pauză, însă, în partea secundă, Oil a revenit pe tabelă, întorcând meciul, după golurile lui Voicu (min. 58, din penalty) şi Şerban (min. 60). Alţi fotbalişti sunt George Sârbu, care a intrat la pauză în locul lui Stancu, sau Angelo Anagnoste. Toţi jucători tineri, de 23 - 24 de ani. Burghiu, Şerban, Sârbu, Rusu şi Voicu au venit de la Victoria Cumpăna, Lupu, Stancu şi Anagnoste sunt nou legitimaţi, Pintilei a jucat înainte la CFR Constanţa, Pîrvu, Mara şi Caracostea au fost aduşi de la Bărăganu, iar Flueraru de la Viitorul Fântânele. Mulţi dintre componenţii lui Oil Terminal 2013 şi-au încheiat junioratul la Metalul Constanţa, după care au trecut la CFR. „Întotdeauna e mai greu la început, însă, cu timpul, jocul nostru va creşte în valoare”, a declarat Ionuţ Caracostea. „Pe lângă victorie, m-a mai bucurat faptul că la meci au asistat 60 - 70 de spectatori. Încet-încet, reînviem tradiţia”, a arătat Dorin Andrei Finiche.                
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii