Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A învins şi FCSB II. Dublă Fotescu Axiopolis Cernavodă a devenit liderul Ligii a 3-a. E singura echipă cu punctaj maxim

ro

18 Sep, 2017 00:00 4317 Marime text
Echipa de fotbal Axiopolis Cernavodă a devenit liderul seriei secunde a Ligii a 3-a, după ce, sâmbătă, a câştigat meciul de pe teren propriu cu FCSB II, iar fostul lider, Progresul 1944 Spartac Bucureşti, a remizat în deplasare cu FC Voluntari II.
 
După etapa de sâmbătă, a patra a campionatului, în care a dispus cu 3-1 (Fotescu 11, 60, Loloţ 35 / M. Mihai 64 - din penalty) la Cernavodă de FCSB II (echipa secundă a vicecampioanei României), Axiopolis (antrenor, Ionel Melenco) a urcat de pe doi pe unu, având două puncte avans (12 - 10) faţă de Progresul 1944 Spartac. Duelul Axiopolis - FCSB II a opus echipele care se aflau pe locurile doi şi trei în ierarhie înaintea etapei. Fotescu a reuşit o dublă, iar la golul al doilea al gazdelor iniţial a fost penalty, pe care acelaşi Fotescu l-a ratat, dar Loloţ a urmărit şi a marcat.
 
Axiopolis a jucat cu: Nanu - Rusu, Zaharia, Andrescu, L. Gheorghe - M. Hristu, Vieru - Loloţ (82 Abibula), Fotescu (72 Creţu), R. Mihalache (89 V. Hristu) - Moise (85 Beşleagă). Pe banca de rezerve au rămas Al. Pantaze - Vlăescu, Husein şi I. Gheorghe. Au lipsit Puia (suspendat) şi Răvoiu (aflat cu echipa naţională de fotbal pe plajă a României într-un turneu în Italia).
 
„Am reuşit un meci destul de bun. Am închis culoarele de pătrundere spre poartă şi am făcut un presing avansat. Băieţii au jucat cu ambiţie, pentru a obţine victoria. Este îmbucurător că, la începutul campionatului, s-a reuşit crearea unei echipe, iar acesta e meritul antrenorului Ionel Melenco. Toţi cei 21 de jucători contribuie la efortul colectiv, iar când se apelează la ei joacă foarte bine. Îşi respectă sarcinile de joc. Totodată, contează şi că autorităţile locale se implică, astfel că nu avem restanţe salariale, jucătorii primindu-şi drepturile băneşti la timp. De asemenea, spectatorii din Cernavodă au realizat că avem echipă bună de fotbal în Liga a 3-a şi vin în număr mare la meciuri, la disputa cu FCSB II fiind peste 650. Noi ne-am propus ca obiectiv clasarea pe unul dintre locurile 1-8, Primăria a propus 1-7. Deci, suntem acolo. Strângem puncte, iar la final vom vedea“, a declarat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului din Cernavodă.
 
Axiopolis este singura echipă din seria secundă care, după patru etape, are punctaj maxim, golaverajul fiind 11-4. În etapa viitoare, liderul clasamentului va întâlni în deplasare echipa de pe locul trei, SSC Farul Constanţa, într-un veritabil derby local. „Venim la Techirghiol să jucăm fotbal şi să reuşim un meci bun“, a mai spus Gheorghe Stănculescu.

Sursa foto: Facebook (Axiopolis Cernavodă) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii