Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început „Turneul Litoral“ ACS Rugby Team Constanţa oferă echipament sportiv în proiectul „Rugby, valori pentru viaţă“ (galerie foto)

ro

11 Jul, 2016 00:00 2780 Marime text


ACS Rugby Team Constanţa (preşedinte, Florian Constantin) a organizat, sâmbătă, timp de două ore, pe terenul „Mihai Naca“ din Constanţa, „Turneul Litoral“ (etapa întâi la mini-rugby), în cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă“, dedicat categoriilor de vârstă Under-10, Under-12 şi Under-14.
 
La competiţie au participat aproximativ 300 de copii cu vârste cuprinse între nouă şi 14 ani, de la zece echipe din Constanţa, Basarabi, Cumpăna, Mangalia, Medgidia, Castelu, Năvodari, Săcele, Mihail Kogălniceanu şi Ghindăreşti. La U-10, câştigătoare a fost echipa din Cumpăna (scor 15-5), urmată de formaţiile din Ghindăreşti, Basarabi, Năvodari şi Corbu - Săcele. La U-12, pe primul loc s-a clasat tot reprezentanta Cumpenei, urmată de Mangalia (de care a dispus cu 25-15), Corbu-Săcele, scor 20-15 cu Medgidia - Castelu, şi Năvodari.
 
La U-14, învingătoare a fost echipa din Mihail Kogălniceanu (scor 35-15), urmată de o selecţionată formată din echipele din Constanţa - Năvodari şi Medgidia - Castelu. La „Turneul Litoral“ a fost prezent și preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu. La final, toţi copiii au primit diplome de participare, răcoritoare şi dulciuri.

Selecţionata Under-14, prezentată



Cu ocazia etapei inaugurale a „Turneului Litoral“, a fost prezentată selecţionata U-14, antrenată de Nicolae Mocanu, care va reprezenta ACS Rugby Team Constanţa la turneele organizate de Federaţia Română de Rugby. În cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă“, ACS Rugby Team Constanţa i-a oferit echipament sport de joc (specific jocului de rugby) selecţionatei U-14. Totodată, echipa din Mihail Kogălniceanu, antrenată de Cornel Vasile şi Romeo Bezuşcu, a primit 40 de treninguri din partea ACS Rugby Team Constanţa.
 
În perioada următoare, iulie - august, ACS Rugby Team Constanţa va oferi echipament sportiv pentru jocul de rugby la aproximativ 300 de copii cu vârste cuprinse între nouă şi 14 ani. Echipamentul este format din tricouri, şort, jambiere și treninguri şi va fi oferit sportivilor din cele cinci zone de dezvoltare din judeţul Constanţa create în cadrul proiectului „Rugby, valori pentru viaţă“ şi selecţionatelor U-10, U-12 și U-14.

Scopul proiectului



„«Turneul Litoral» face parte din proiectul «Rugby, valori pentru viaţă», care se desfăşoară în perioada mai - decembrie şi are ca scop alcătuirea selecţionatelor U-10, U-12 şi U-14, dar şi a echipelor de club din judeţul Constanţa. Responsabili cu alcătuirea selecţionatelor sunt Dumitru Barbu (la U-10), Adrian Tinca (la U-12) şi Nicolae Mocanu (la U-14“, a declarat Florian Constantin, fost rugbyst la Farul Constanţa şi fost internaţional al României.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii