Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A fost un Brâncuşi al bărcilor” A murit Iacob Frenţescu, celebrul constructor de ambarcaţiuni din Constanţa

ro

10 Dec, 2015 00:00 3837 Marime text


S-a stins din viaţă constănţeanul Iacob Frenţescu, cel care este considerat cel mai bun constructor român de ambarcaţiuni de sport şi agrement din lemn.
 
„Sunt foarte trist! A plecat dintre noi Jacopo, cel care m-a format ca om de bărci, cel care a făcut posibil ca generaţii întregi de copii să iubească yachtingul. A construit bărci care «cântau pe apă», după cum spunea el. Suflet ales, iubitor de oameni, ne vei lipsi mult! Acolo unde vei ajunge, să ai parte de vânt bun! Nu te vom uita niciodată!”, a postat pe Facebook Laurenţiu Boicenco (antrenor şi director sportiv la Nautic Yachting Club), care a completat: „A construit bărci mai multe decât anii săi. Generaţii întregi de copii au beneficiat de măiestria sa”.
 
„Nu te vom uita niciodată! Mulţi dintre «optimiştii» construiţi de el au făcut fericiţi sportivii, care au câştigat campionate cu ele”, a postat şi Cristian Patache, preşedintele Clubului Sportiv Electrica Constanţa.
 
Sicriul cu trupul neînsufleţit se află depus la casa mortuară a Cimitirului Municipal din Constanţa, acolo unde va avea loc şi înmormântarea, vineri, 11 decembrie.   

„O adevărată pierdere pentru familia yachtingului românesc”



Vestea decesului vestitului constructor de bărci a îndurerat multe alte persoane care l-au cunoscut pe Iacob Frenţescu, care l-au iubit şi care i-au apreciat activitatea prodigioasă. Pe reţelele de socializare, mesajele au curs. „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Am copilărit pe bărcile făcute de nea Jacop. Am fost toţi ca şi copiii lui”, „O adevărată pierdere pentru familia yachtingului românesc. Dumnezeu să-l aibă în pace! A fost ca un tată / bunic pentru toţi copiii care au trecut pe la clubul Electrica în ultimele decenii”, „Trist, un profesionist adevărat ne-a părăsit. Nu-l vom uita!”, „Yachtingul românesc a pierdut un super om. Dumnezeu să-l odihnească!”, „A fost ca un părinte pentru toţi iubitorii de yachting”, „Păcat, un meseriaş şi adevărat om al apelor”, „RIP, Jacopo, condoleanţe familiei! Eram puştani de-un metru când învăţam să mergem pe apă, iar Jacopo era acolo parcă dintotdeauna. De dimineaţă până seara. Omul locului. A trecut parcă o viaţă…”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace! A fost un om atât de bun, cald, modest şi aproape de copii… Îmi pare foarte rău! Condoleanţe familiei!”, „Mare păcat! Un talent extraordinar, dar, din păcate, pierdut din cauza nepăsării tuturor! RIP”, „Pentru mulţi, a fost un al doilea tată, ca şi pentru mine. Un caracter puternic şi motivant pentru multe generaţii de copii din yachtingul românesc. Dumnezeu să-l odihnească!”, „Am ieşit cu o barcă făcută de el şi, într-adevăr, a fost un mare artist. Condoleanţe familiei!” sau „Dumnezeu să-l odihnească! S-a dus să întâlnească vechea elită a yachtingului românesc. A fost un Brâncuşi al bărcilor! Tata a avut cele mai bune bărci datorită lui. Mulţumesc, nea Jacopo! Îţi vom purta recunoştinţă veşnică!”, au fost câteva dintre mesaje.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii