Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost încoronat „rege“ Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, cel mai bun sportiv al României la Taekwondo WTF (galerie foto)

ro

09 Mar, 2016 00:00 8308 Marime text


Luptătorul din localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu Ovidiu Trifan, care, în prezent, este legitimat la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti, a fost desemnat sportivul român al anului 2015 la Taekwondo WTF la categoria masculin.
 
Onoranta distincţie i-a fost acordată lui Ovidiu cu ocazia Cupei Ilyo, de la Bistriţa. Laureaţii de anul trecut ai Federaţiei Române de Taekwondo WTF au primit diplome, trofee şi câte o mantie cu însemne tricolore. Campion european şi balcanic, Ovidiu Trifan va împlini 18 ani pe 21 mai, iar în acordarea acestui titlu au contat atât performanţele sale interne şi internaţionale, cât şi conduita ireproşabilă şi atitudinea sa deosebită în relaţia cu colegii şi antrenorii.

Apreciat de Federaţie

La categoria feminin, sportiva anului trecut a fost desemnată Liana Musteaţă, de la Ilyo Bistriţa. „Ovidiu Trifan a primit această distincţie pentru rezultatele obţinute, pentru efortul consecvent cu care si-a îndeplinit sarcinile în şi în afara competiţiei sportive şi pentru nivelul ridicat de altruism în relaţia sa cu colegii şi cu coordonatorii programelor de pregătire, aspecte ce se aplică şi în cazul sportivei Liana Musteaţă“, a declarat Gheorghe Grigorescu, secretarul general al Federaţiei Române de Taekwondo WTF. 

Cel mai bun sportiv al Balcanilor la seniori

Şi în 2014, şi în 2015, Ovidiu Trifan a cucerit titlul de campion european, iar în sezonul trecut a câştigat (detaşat) şi alte turnee internaţionale, precum Openul Greciei sau concursul de la Chişinău, unde l-a învins pe campionul mondial en-titre de la juniori! Tot în anul trecut, Trifan a evoluat, la seniori, şi la Campionatul Balcanic de la Zrenjanin (Serbia), cucerind medalia de aur. Graţie evoluţiei sale entuziasmante, Ovidiu a fost desemnat cel mai bun sportiv din concurs la masculin, adică a primit titlul de cel mai bun senior al Balcanilor la Taekwondo WTF!

Lansat de CSC Mihail Kogălniceanu

„Bruce Lee“ Ovidiu Trifan practică Taekwondo de la vârsta de zece ani, iar de trei ani a trecut la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Valorosul luptător s-a lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, club sprijinit consistent de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local al comunei constănţene. Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu sunt pregătiţi de un colectiv tehnic format din Laurenţiu Palangă (antrenor), Marian Olteanu şi Anda Palangă (instructor). Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu, Palangă apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan). Ovidiu Trifan învaţă la liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu.

Sursa foto: Facebook (CS Ilyo)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii