Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A filmat în România alături de Harvey Keitel Legenda Oleg Taktarov, „Ursul din Rusia“, a atras privirile pe plaja de la Mamaia (galerie foto+video)

ro

17 Jul, 2017 00:00 10339 Marime text
Legendarul luptător din UFC (Ultimate Fighting Championship) Oleg Taktarov s-a aflat sâmbătă la Mamaia pentru un seminar de Sambo.
 
Organizată de Dracones Fight Club Bucureşti, acţiunea s-a desfăşurat pe plaja Crema, participând şi doi luptători Superkombat din Constanţa, Alex Filip şi Eduard Chelariu. De la eveniment nu au lipsit nici preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, şi constănţeanul Claudiu Moraru, membru în staff-ul Superkombat şi antrenor la Academia de Fotbal Farul Constanţa.
 
În vârstă de 49 de ani, Oleg Taktarov este fost luptător şi campion MMA, campion de şase ori la rând în UFC (învingându-i, printre alţii, pe Marco Ruas, Tank Abbott, Mark Kerr şi Anthony Macias), campion în Pride Fighting Championship şi campion mondial Sambo Combat. Legenda UFC este şi actor, iar zilele trecute a participat în România la filmările pentru o nouă producţie, care se numeşte „See you soon“ şi în care joacă şi Harvey Keitel, dar şi Liam McIntyre, actorul care l-a interpretat pe Spartacus în ultimele două sezoane ale serialului de televiziune cu acelaşi nume.

 „Hei, băieţi, cum ar fi dacă am face un antrenament şi pe plajă?“

 „Acum trei ani, am făcut un film în România, iar acum am venit pentru o altă producţie. Am fost şi la clubul Dracones şi am descoperit că mulţi sunt interesaţi de MMA şi de Sambo. În zilele libere, le-am dezvăluit câteva secrete. Am devenit prieteni. Ieri (n.r. vineri) a fost ultima mea zi de filmări la Bucureşti şi am spus: «Hei, băieţi, cum ar fi dacă am face un antrenament şi pe plajă?». Am lucrat mult în sală, iar sportul ar fi bine promovat dacă am ieşi şi pe nisip, unde e multă lume. Ideea a prins şi aşa am venit la Mamaia“, a spus Oleg Taktarov.

Kamara, printre spectatori

Seminarul nu a fost ratat nici de Mihai Constantin, antrenor al lui Cătălin Moroşanu şi al celorlalţi luptători de la clubul Scorpions Iaşi. De asemenea, printre spectatori s-a numărat şi cunoscutul cântăreţ Kamara, care se afla în zonă şi a fost atras de seminar. Mai mult, pentru puţine momente, Kamara a pătruns şi pe nisip şi a intrat în rolul unui participant la seminar.

 Mamaia, o staţiune deosebită, cu stil

„Mă aflu pentru prima dată la Mamaia, o staţiune deosebită, cu stil, în genul Miami, care îmi place“, a arătat Taktarov, celui căruia i se zice „Ursul din Rusia“. Legendarul luptător spune că îi plac luptele în egală măsură cu filmele. „Este excelent să lupţi. Această activitate sportivă e benefică, te menţine tânăr pentru mulţi ani. Îţi poţi alege stilul în care să lupţi. În filme, am avut mai multe accidentări decât atunci când luptam. În film, îmi place să fac muncă de calitate“, a precizat Oleg Taktarov.

 L-a învins pe Dolph Lundgren

 „Ursul din Rusia“ are 1,83 m înălţime şi 95 de kilograme greutate. În MMA (arte marţile mixte), a susţinut 24 de meciuri, câştigând 17, pierzând cinci, iar două încheindu-le le egalitate. Este maestru în judo (cu centură neagră 3 Dan), maestru în Sambo (stil de arte marţiale originar din Rusia) şi are centură neagră şi în Ju-Jitsu. În 2007, pe când avea 39 de ani, Oleg Taktarov a susţinut un meci de box cu actorul Dolph Lundgren, rusul fiind declarat câştigător.
 
Printre filmele în care a jucat Taktarov se numără „Viy“, „Officer Down“, „Battlefield 3“, „Predators“, „NCIS“, „The Death and Life of Bobby Z“ (în care personajul interpretat se numeşte…Oleg), „Miami Vice“, „Alias“, „44 minutes: The North Hollywood Shoot-Out“, „Bad Boys II“, „15 minutes“ sau „Air Force One“.

Zona ex-sovietică, atractivă

„Ştiam de la clubul Dracones că Oleg Taktarov se afla în România pentru filmări şi că vine la Mamaia pentru un seminar. Am vrut să ne vedem, pentru că avem câteva lucruri în comun. Este implicat în arte marţiale la nivel global, plus că a jucat în multe filme în SUA şi are rădăcini puternice şi în Rusia. Este un om care poate promova sportul de contact foarte bine în zona Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, tot ce înseamnă fosta Uniune Sovietică, să atragem de acolo sportivi, pe care să-i promovăm la nivel global. După acest seminar, vom cina şi vom discuta unele oportunităţi de afaceri în domeniu“, a declarat Eduard Irimia.

Revanşă Ozel Mustafa - Cristi Stoica? 

Următoarea gală Superkombat se va desfăşura la Mamaia, pe 19 august. Vor lupta constănţenii Alex Filip şi Eduard Chelariu, dar sunt discuţii să evolueze şi alţi sportivi de pe litoral, precum Mădălin Crăciunică şi Ozel Mustafa. „Pe lângă faptul că am intrat pe CBS Sport în prime-time, am ajuns şi în China. Pentru Superkombat, este un pas foarte mare de expunere la nivel global. Avem acum prima colaborare cu o promoţie din China, care ne va trimite luptători chinezi pentru gala de pe 19 august. Probabil că Edi Chelariu, Mădălin Crăciunică sau chiar şi Alex Filip vor întâlni luptători chinezi luna viitoare, la Mamaia. În ce-l priveşte pe Ozel Mustafa s-ar putea să fie un meci revanşă cu Cristi Stoica. Am zis că a fost o partidă destul de strânsă (n.r. la gala de la Mamaia „Legendele Mării Negre“ din circuitul „Colosseum Tournament“, în care s-a impus Stoica) şi merită o revanşă. Vom veni cu grei din alte colţuri ale lumii, promovăm noi eroi. Există în plan să facem şi un eveniment de life-style, cu oameni bogaţi“, a mai spus Eduard Irimia.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii