Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A făcut fotbal şi tenis şi are agenţie de modele Cine se pregăteşte să îi ia locul lui Marcel Lică

ro

27 Apr, 2013 00:00 4758 Marime text
Fiul cel mic al fostului mare arbitru internaţional şi preşedinte al FC Farul este şi el posesor de fluier şi fanion. Are 20 de ani şi arbitrează de doi ani şi jumătate. Deocamdată, doar pe plan judeţean, însă aspiraţiile sale sunt înalte. Tip ambiţios, vrea să se ridice la nivelul tatălui său ori să ajungă măcar în preajma performanţelor acestuia.

Iurgen Lică are 20 de ani şi este un tânăr activ şi cu iniţiativă. E implicat în mai multe proiecte, dar activitatea la care ţine cel mai mult, îndrăgostit de ea până peste urechi, este cea de arbitraj. E şi normal însă ca, având un asemenea ilustru tată, pe Marcel Lică, un nume în arbitrajul românesc şi în galeria conducătorilor FC Farul, Iurgen să fie fascinat de sunetul strident al fluierului, de cartonaşe şi fanioane şi să devină un pătimaş al arenelor. „Normal, tata m-a inspirat. El este idolul meu. De mic am fost cu el prin deplasări, iar microbul fotbalului şi al arbitrajului nu m-a ocolit. Posibilitatea de a deveni arbitru s-a întrezărit la o partidă în care tata era observator, iar eu am venit cu fostul arbitru Toni Heleşteanu. În timpul meciului, discutam fazele, iar Toni mi-a spus că am ochiul format şi că de ce nu mă fac arbitru. Aşa a început totul”, povesteşte Iurgen. Bucuros că fiul său cel mic duce numele Lică mai departe în arbitraj, fostul conducător al FC Farul îi dă o grămadă de sfaturi tânărului „cavaler”. „Tata e profesorul meu. Însă unul exigent, care nu ezită să mă critice pentru greşelile pe care le mai fac în timpul partidelor. Iar aceasta pot să spun că mă avantajează, astfel încât pe viitor să nu mai repet erorile şi să învăţ din ele. Când poate, mai vine la meciurile mele de la Constanţa. Iar acasă e obligatorie analiza partidei. Îmi dă sfaturi şi înainte de fiecare confruntare. Cariera tatălui meu este impresionantă, dar eu sunt ambiţios şi mi-aş dori să realizez în arbitraj măcar 90% din ce a reuşit el”, spune Iurgi. Dacă Marcel Lică este idolul său, dintre arbitrii actuali tânărul îl admiră pe maghiarul Viktor Kassai, în opinia sa, „cel mai bun şi cel mai drept”.

Înjurăturile ţin loc de „Bună ziua!”

În acest moment, mezinul familiei Lică deţine categoria întâi de arbitraj, oficiind la partide de seniori din Ligile a IV-a şi a V-a constănţene. Arbitrează de doi ani şi jumătate şi până acum a fost ferit de scandaluri şi incidente majore. Însă debutul ca central, la un meci de juniori între ITC şi Cumpăna, i-a oferit primul prilej de a dovedi că are tărie de caracter, hotărâre şi stăpânire de sine. „Partida a curs fără probleme până în minutul 80, când am acordat un penalty pentru ITC şi am fost nevoit să elimin doi jucători de la Cumpăna, pentru înjurături. Nu mi s-a întâmplat până acum să iau bătaie sau să fiu alergat prin lanul de porumb. Am fost doar scuipat o dată, de antrenorul echipei din Oltina, la o partidă jucată la Techirghiol. Bineînţeles însă că am avut şi am parte de înjurăturile de rigoare, care, pe unele terenuri, ţin loc de Bună ziua”, spune Iurgen. Băiatul lui Marcel Lică a făcut şi sport, tenis (doi ani, cu antrenorul Dorin Ochiuleţ) şi fotbal (la Farul şi la Metalul, unde a fost pregătit de Mihai Turcu, Dumitru Antonescu şi Florin Burcea). Era încă jucător când s-a făcut arbitru. A mai evoluat un sezon la juniori republicani, după care s-a dedicat exclusiv arbitrajului. „Venind din iarbă, îmi este mai uşor ca arbitru”, arată Iurgi, care a jucat fundaş central.

Eden a antrenat în SUA

Nici fratele arbitrului, Eden (mai mare cu nouă ani decât Iurgi), băiatul cel mare al lui Marcel Lică, nu este străin de sport. A făcut tenis, iar acum este antrenor de tenis. A pregătit copii pentru performanţă inclusiv în SUA, la Boston, iar de curând s-a întors la Constanţa, unde vrea să-şi facă o grupă de nivel juvenil, pe care să o crească şi să o ducă spre rezultate. Fraţii Lică se ocupă şi de o agenţie de modele, „Eden Models”, de care, cât timp a lipsit Eden, s-a îngrijit Iurgen. „Eden Models este o agenţie internaţională. Lucrăm cu fete din Constanţa (majoritatea), dar şi din Năvodari sau Călăraşi. Cinci dintre ele sunt internaţionale, adică au şansa să prezinte moda în străinătate, pentru că îndeplinesc standardele de înălţime (peste 1,75 m) şi au dimensiunile cerute (58 - 61 cm / 88 - 91 cm / 58 - 61 cm). Celelalte, în jur de 35, sunt implicate în acţiuni locale, cel mai mult la Mamaia, pe timpul verii”, arată Iurgen Lică.

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gogu 13 Jul, 2014 16:22 Iurgi e varza ca arbitru: constata cu cateva momente inainte de a intra pe teren ca nu are ceas, ca nu are fluier, ca nu are fanion si altele. E cam rusinos sa poarte numele lu' ta-su!