Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A depăşit Poli Iaşi în clasament! HC Farul Constanţa, noul lider al Diviziei A. Start în forţă în retur (galerie foto)

ro

20 Feb, 2017 00:00 6531 Marime text
Echipa de handbal masculin HC Farul Constanţa a început în forţă returul de campionat. Aflaţi în lupta pentru promovare, jucătorii de pe litoral au câştigat detaşat sâmbătă, scor 34-21 (14-7), disputa de pe teren propriu cu Danubius Galaţi, care le-a adus şi urcarea în fotoliul de lider al clasamentului.
 
Aflată pe locul doi înaintea rundei, dar la egalitate de puncte cu fostul lider al ierarhiei, Politehnica Iaşi, HC Farul a profitat de pasul greşit al echipei din Copou, care a cedat cu 23-27 în meciul de pe terenul formaţiei Ştiinţa Bacău. Astfel că dobrogenii au făcut rocada cu fostul lider, în faţa căruia au acum trei puncte avans (30 - 27), după zece victorii şi o înfrângere în 11 partide susţinute. HC Farul a marcat în disputa cu Danubius Galaţi prin Nițu - 8 goluri, Lekovic - 6, Stankovic - 5, Savu - 5, Loghin - 4, Marcu - 2, C. Ion - 2, Susanu - 1 şi Cârchea - 1.

Ce a făcut diferenţa

„Nu ne aşteptam la o asemenea diferenţă de scor, dar la o victorie frumoasă, da! Aşa cum am declarat şi înaintea partidei, ne doream un spectacol handbalistic, o evoluţie de calitate. Mă bucur că şi Danubius Galaţi a venit pregătită pentru această înfruntare. S-a prezentat la meci în ziua jocului, dar ne-a plăcut atitudinea pe care a arătat-o în teren. Ceea ce nu face decât să ne ajute şi să pună în valoare victoria noastră, muncită, de altfel. Le mulţumim spectatorilor pentru sprijin şi îi aşteptăm şi în continuare alături de noi. În repriza a doua am înscris 20 de goluri, aceasta şi pe fondul căderii fizice a oaspeţilor, care au o medie de vârstă mult mai mare ca a HC Farul. Diferenţa a fost făcută de determinarea echipei noastre, dar şi de prestaţia portarilor Anghel Luca şi Bogdan Fuică. Ambii şi-au făcut datoria. Atunci când ai foarte multe mingi care îţi revin în atac, e mai uşor să gestionezi un joc“, a declarat Eden Hairi, antrenor al HC Farul.

Urmează meciul cu HC Dobrogea Sud II

În etapa viitoare, „marinarii“ joacă tot la Constanţa, dar meciul e considerat în deplasare, cu HC Dobrogea Sud II în postura de gazdă. Echipa a doua a HC Dobrogea Sud se află pe locul patru în clasament, cu 21 de puncte (şapte victorii şi patru înfrângeri), iar sâmbătă s-a impus la limită pe terenul echipei Atletico Alexandria, cu 28-27 (12-15).
 
Sursa foto: Facebook (Handbal Club Farul) 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii