Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A alergat în memoria lui Ovidiu Brăiloiu Atletul veteran Vasile Apetroaie, pe locul întâi la Maratonul Tuşnadului

ro

12 Jun, 2017 00:00 3667 Marime text
Atletul veteran Vasile Apetroaie, în vârstă de 51 de ani, legitimat la CS Eforie, s-a impus la categoria de vârstă 50 - 59 de ani a competiţiei Maratonul Tuşnadului şi a venit pe locul opt la general. S-a alergat pe distanţa de 23 de kilometri, cu start de la Băile Tuşnad şi sosire la lacul Sf. Ana, iar Vasile Apetroaie (care locuieşte în Eforie Nord) a realizat timpul de o oră, 40 de minute şi 18 secunde.
 
„Am participat la o cursă extrem de grea, alături de mulţi atleţi de valoare din ţară şi din Ungaria. În condiţiile unui traseu dificil (900 de metri diferenţă de nivel, numai urcare), am obţinut un rezultat foarte, foarte bun, ţinând cont că vin de la mare, şi m-am confruntat cu adversari familiarizaţi cu întrecerile montane. Am alergat la această cursă în memoria prietenului şi omului care a fost Ovidiu Brăiloiu, plecat mult prea devreme dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească!“, a declarat Vasile Apetroaie. La festivitatea de premiere, acesta a purtat un tricou care avea imprimată fotografia lui Ion Ovidiu Brăiloiu (primar al oraşului Eforie între 2004 şi 2012), decedat săptămâna trecută, la numai 49 de ani.
 
La categoria de vârstă pe care a câştigat-o atletul constănţean au participat 29 de alergători, iar la general Vasile Apetroaie a fost al optulea din 233 de participanţi! „Tuşnad Maraton porneşte din inima Ţinutului Secuiesc, din cel mai mic oraş al Uniunii Europene, de la Băile Tuşnad, şi se termină la lacul Sfânta Ana, singurul lac de origine vulcanică din Europa. În concordanţă cu denumirea concursului, distanţa parcursă este «doar» 23 km, ceea ce, prin urmare, este mai aproape de semimaraton decât de maraton. Organizatorii s-au decis totuşi, lângă denumirea de Tuşnad Maraton, deoarece alergătorii, pe lângă parcurgerea de 23 km, se confruntă şi cu o diferenţă de nivel de 900 m. Cele două împreună necesită efortul unui maraton tradiţional“, se arată pe site-ul oficial al concursului.
 
Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
La Semimaratonul Bucureşti, şi-a doborât recordul: Vateranul Vasile Apetroaie, vicecampion naţional, cu un timp excelent (galerie foto)

Vasile Apetroaie, campionul din Eforie: La 51 de ani, a mai cucerit două titluri naţionale, doborându-şi recordurile (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii