Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

25 de ani de viaţă Florin Iordănoaia - „Clubul Sportiv «Marea Neagră» a devenit un brand în artele marţiale din România“

ro

13 Feb, 2015 00:00 2954 Marime text
S-au împlinit 25 de ani de la înființarea clubului sportiv de arte marțiale „Marea Neagră“ Constanța. „De-a lungul acestei perioade, sportivii clubului au adus foarte multe medalii la campionatele naţionale şi internaţionale, devenind un nume şi un brand în artele marţiale din România. De asemenea, au fost organizate foarte multe campionate, cupe, stagii de pregătire, demonstraţii, seminarii, la Constanţa şi la Mangalia. Putem spune astăzi, cu mândrie, că suntem Clubul Sportiv Marea Neagră Constanţa-Mangalia. Cei 25 de ani ne obligă să mergem înainte!“, a declarat Florin Iordănoaia, președintele clubului.
 
Şedinţa pentru înfiinţarea primului club de arte marţiale din judeţul Constanţa a avut loc în februarie 1990, la Casa Tineretului din Mangalia. La adunarea de constituire au participat Radu Dumitru Alexandru, preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale din Mangalia, Irina Todaşcă, director al Casei Tineretului, Gabriela Boţan, organizator de evenimente la Casa Tineretului din Mangalia, Vasile Ploşniţă, ofiţer din Marina Militară, instructor de Karate, centura neagră 1 Dan, Florin Iordănoaia, ofiţer din Marina Militară, instructor de Karate, centura maro 1 Kyu, Sever Sîngeorsanu, instructor de Karate, Daniel Ogrinjea, instructor de Karate, şi mai mulţi sportivi care se antrenau la Mangalia, la sălile de la Casa Tineretului, la Liceul „Ion Bănescu“ şi la Centrul de Pregătire al Marinei Militare. La Bucureşti a fost înfiinţată Federaţia Română de Arte Marţiale, la această adunare participând de la Constanţa Vasile Ploşniţă  şi Florin Iordănoaia, care au devenit membri fondatori.

 Primul nume al clubului

 Primul nume al clubului a fost Clubul Sportiv de Arte Marţiale „Marea Neagră“, Vasile Ploşniţă fiind preşedinte, iar Florin Iordănoaia - vicepreşedinte. Clubul a funcţionat ca filială a FRAM până în anul 1991. În luna septembrie 1990, Florin Iordănoaia s-a separat de ceilalţi trei instructori şi a continuat activitatea la secţiile pe care le înfiinţase la Mangalia, Constanţa şi Bucureşti. În luna aprilie 1991, la sediul Liceului Teoretic „Ovidius“ din Constanţa, în prezenţa membrilor din cele trei oraşe, s-a luat decizia înfiinţării Ligii de Arte Marţiale „Marea Neagră“, cu sediul la Mangalia. În luna mai 1991, LAM „Marea Neagră“ a obţinut personalitate juridică.

 Reorganizare în anul 2000

 În anul 2000, LAM „Marea Neagră“ a fost reorganizată în condiţiile Legii 69/2000 (Legea Sportului), s-a revenit la numele Clubul Sportiv „Marea Neagră“ şi sediul juridic a fost mutat la Constanţa. În prezent, activitatea sportivilor se desfăşoară în două săli de sport, la Mangalia şi la Constanţa. Pentru o mai bună organizare a activităţilor, membrii clubului au mai înfiinţat CS „Shaolin Callatis“, la Mangalia, şi CS „Panda“ Poarta Albă, care sunt filiale, dar sunt organizate ca persoane juridice separate.
           
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii