Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

13 ani neîntrerupţi a slujit cu credinţă culorile „alb-albastre" Cum e viaţa după despărţirea de Farul (galerie foto)

ro

23 Nov, 2012 00:00 2053 Marime text

05_barbu.jpgA fost alături de club la bine, dar mai ales la greu. Iar momente ca acestea din urmă au curs şuvoi peste echipa constănţeană în ultimii ani.

Povestea are însă şi un sfârşit. Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece. Venit la Farul în iarna lui 1999, Ion Barbu a intrat în galeria celor mai longevivi jucători ai clubului constănţean. A fost, rând pe rând, jucător şi căpitan de echipă, antrenor secund şi antrenor principal. Episodul contractului său neînregistrat a pus însă capăt unui mariaj de lungă durată, în care Nelu a pus toată dragostea şi pasiunea sa, însă a considerat că, pe final, nu a fost tratat cu aceeaşi monedă.

Obişnuit ca zi de zi să-şi împartă viaţa între Farul şi familie, lui Ion îi este greu acum să fie rupt de club. „Dimineaţa, când nu am ce face acasă, îmi dau seama cât îmi lipseşte Farul. Astfel că dau o fugă până la stadion. Maşina parcă merge singură, ştie traseul până în strada Primăverii precum a învăţat un cal drumul spre casă. Mai fac mişcare la stadion, bineînţeles nu alături de băieţi. Mi-e greu, dar asta e viaţa, îţi oferă multe momente care nu ai fi vrut niciodată să te viziteze. Important este să fii puternic. Farul a fost şi va rămâne în sufletul meu. Aici am trăit cele mai mari realizări sportive. Vreau să se înţeleagă că eu nu mi-am dat demisia de la Farul, aşa cum greşit s-a mai interpretat. Nu aveam din ce să demisionez, din moment ce nu aveam contract", a spus Ion Barbu. Fostului jucător şi antrenor îi pare rău că s-a întâmplat aşa. A aflat cu stupoare că noua sa înţelegere cu clubul, contractul de antrenor secund, nu fusese înregistrat şi a trăit o mare dezamăgire. „Eu mă consider un farist adevărat, nu un oarecare la acest club. Am slujit atâţia ani culorile alb-albastre şi am avut şi eu o contribuţie pozitivă. În momentele grele am fost aproape de Farul, de aceea m-a surprins ceea ce s-a întâmplat. Nu înţeleg, eu am fost buba?", se întreabă tehnicianul de 35 de ani. Ulterior, patronul Giani Nedelcu a declarat că Farul depusese la Federaţia Română de Fotbal toate actele pentru înregistrarea contractului, însă au existat întârzieri la Bucureşti.

barbu.jpg

După despărţirea de Farul, Ion Barbu a avut contacte cu unele echipe, însă dacă se va concretiza ceva va fi doar de la începutul anului viitor, pentru că acum mai e puţin şi fotbalul intră în hibernare. Nelu nu exclude însă o reîntoarcere la clubul său iubit, atunci când va fi să fie. „Îmi doresc acest lucru. Poate, pe viitor, voi mai avea ocazia să lucrez la Farul. Acum sper din toată inima ca echipa să-şi revină, iar clubul să ducă un trai mai bun, demn de istoria şi emblema sa", a mai spus Ion Barbu.

Fentat de ştiuci

Faptul că, temporar, fostul farist este ieşit din fenomenul fotbalistic, are şi o parte a sa bună, cât o fi ea de bună. Ion dispune de mult mai mult timp liber, astfel că-şi poate oferi şi momente de relaxare, la pescuit şi la vânătoare, marile sale pasiuni, în afara familiei şi a fotbalului. Vânător împătimit de mulţi ani, Ion a fost acum trei zile, alături de trei prieteni, la Istria, după raţe şi gâşte. „Am doborât două raţe, pe care le voi savura cât de curând. Am vânat pe înserat, atunci când păsările vin pe baltă de pe mare", a spus Barbu. În scurtul timp de când nu mai e la Farul, antrenorul a fost şi la o partidă de pescuit, la Lunca (spre Jurilovca), unde a dat la ştiucă, fără prea mare succes însă. Astăzi, şi-a planificat o nouă ieşire cu lanseta. „Vânătoarea şi pescuitul reprezintă pentru mine un mod de a mă bucura de prezenţa naturii şi de a mă relaxa. Nu am neapărat satisfacţia că împuşc", arată Ion. Îndemânarea sa de vânător experimentat şi mâna sigură pe care o are şi care nu-i tremură niciodată pe armă în faţa vânatului l-au ajutat de curând şi la un joc de paint-ball, în Constanţa, unde tot lotul Farului a ieşit să se relaxeze. „Fără falsă modestie, eu m-am descurcat cel mai bine", a dezvăluit Barbu.

Foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii