Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Messi, noul Balon de Aur

ro

01 Dec, 2009 13:09 1765 Marime text

messi.jpgMijlocaşul ofensiv al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câştigat Balonul de Aur, premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului 2009 oferit de publicaţia franceză France Football. El a devenit astfel primul argentinian care câştigă acest trofeu.

Messi a acumulat 473 de puncte şi l-a depăşit categoric pe câştigătorul de anului trecut, portughezul Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid), care a avut doar 233 de puncte din partea juriului France Footbal. Argentinianul a reuşit să se impună clar în cursa pentru acest trofeu, acesta fiind cea mai mare diferenţă din istorie care s-a înregistrat între primii doi clasaţi.

Pe următoarele 3 locuri s-au clasat Xavi (locul 3 - 170 de puncte), Iniesta (4 - 149 de puncte) şi Samuel Eto'o (5 - 75 de puncte), primii doi coechipieri cu Messi la FC Barcelona, iar al treilea atacant la Internazionale Milano.

„Este o mare onoare să câştig acest premiu, iar faptul că sunt primul argentinian care reuşeşte acest lucru mă emoţionează. Premiul este foarte important pentru mine. Nu credeam că voi câştiga şi vreau să dedic premiul familiei mele. Ştiam că sunt printre favoriţi, mai ales pentru că FC Barcelona a câştigat tot, dar nu mă aşteptam să fie această diferenţă între mine şi cel de pe locul doi", a spus Messi pentru France Football imediat după decernarea premiului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii