Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastica Forminte ar putea reveni de maine la lotul national

ro

28 Jun, 2010 21:18 1613 Marime text
forminte.jpg

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică Octavian Bellu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că este posibilă revenirea fostului tehnician Nicolae Forminte în colectivultehnic, o decizie urmând a fi luată marţi, după o întrevedere la federaţie.

"Din ce ştiu, Nicolae Forminte va veni mâine (n.r. - marţi) la federaţie, iar împreună cu tot colectivultehnic, adică eu, Mariana Bitang şi Anca Grigoraş, dar şi cu preşedintele federaţiei Adrian Stoica vom purta discuţii şi vom vedea ce este de făcut. Trebuie analizate toate problemele, dar eu ammaispus şi altă dată: este loc pentru toată lumea. Trebuie folosite toate resursele, chiar dacă obiectivul major este obţinerea de medalii olimpice, peste doi ani", a spus Bellu pentru sursa citată.

El a afirmat că în celmaiscurt timp trebuie rezolvate problemele de sănătate ale sportivelor. "În timp scurt trebuie rezolvate problemele de sănătate ale sportivelor, care au trenat, dar şi adăugate elemente care să ridice complexitatea exerciţiilor. Până la Mondiale mai sunt 3-4 luni, mare lucru nu se poate face în timp atât de scurt, dar nu e în regulă nici să ne prezentăm acolo doar să facem act de prezenţă. Trebuie competitivitate. Nu se pot întâmpla miracole până atunci", a mai precizat Bellu.

Octavian Bellu a făcut referiri şi la actuala echipă feminină a României: "S-a tot spus de schimbul de generaţii, acesta a fost valabil cam tot timpul, iar principiile în gimnastică sunt cam aceleaşi. Nu schimbul de generaţii e prima problemă. Nu cunosc bine echipa, am văzut fetele la Internaţionalele României şi la televizor, la Europene. Unele sunt în recuperare fizică după accidentări, altele lucrează normal, vom vedea.Maiştiu din antrenori, ne cunoaştem cu câţiva, sper că vom lucra bine împreună, cu toţii".

Până la Campionatul Mondial din această toamnă, gimnastele au în program participarea la două concursuri de verificare, plus la două etape de Cupă Mondială.

Octavian Bellu şi Mariana Bitang au revenit la conducerea lotului olimpic feminin la începutul acestei luni, după cinci ani de la plecarea de la Deva şi formează colectivul tehnic împreună cu Anca Grigoraş. Decizia federaţiei de a-i rechema la lotul feminin nu a fost pe placul fostului antrenor, Nicolae Forminte, care a declarat că şi-a dat demisia din această cauză. După o lună, Nicolae Forminte a precizat că a avut timp de gândire în concediu şi că doreşte să revină la pregătiri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii