Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/Liga III CSM Medgidia a refuzat sa joace impotriva Viitorului Constanta

ro

09 Oct, 2009 20:57 2930 Marime text

Caz incredibil în Seria B a Ligii III. Partida programată la Medgidia între CSM din localitate şi liderul Viitorul Constanţa nu s-a mai disputat. Gazdele au refuzat să intre pe gazon din cauza unui litigiu pe care cele două cluburi îl au în legătură cu doi jucători.

Deşi anunţaseră intenţia încă de la jumătatea săptămânii, nimeni nu a crezut că echipa gazdă chiar va alege această cale de protest astfel că la meci s-au prezentat şi oaspeţii dar şi observatorul şi arbitri. La faţa locului s-a constata că nu există asistenţă medicală şi că jucătorii echipei gazdă nu îşi fac apariţia pe teren. După 20 de minute de aşteptare, cu cinci mai multe decât este stipulat în regulament, centralul Cezar Ionescu a pus punct disputei. Viitorul câştigă cu 3-0 la masa verde şi rămâne lider în timp ce gazdele riscă sancţiuni drastice din partea FRF.

"Noi distrugem fotbalul din Medgidia"

Imediat după ce meciul s-a încheiat l-am contactat pe directorul Academiei Gheorghe Hagi şi preşedintele clubului Viitorul, Pavel Peniu. Acesta consideră că la mijloc este "ceva putred" şi că intenţia actualului finanţator al clubului din Medgidia este să pună în cârca celor de la Viitorul, iminenta desfiinţare a CSM-ului. "Omul are mari probleme cu noi şi nu înţelegem de ce. Ne-a acuzat că am furat doi jucători (Nazîru şi Denis - n.r.) şi astfel el nu poate alinia cel mai bun 11. A atras într-un conflict inventat chiar de el nişte băieţi care sunt neplătiţi de luni de zile dar pe care i-a obligat să semneze un protest oficial faţă de noi. A anunţat că din cauza noastră viitorul clubului din Medgidia este sumbru fără să amintească de imensele datorii către foşti şi actuali angajaţi sau către fisc", ne-a explicat preşedintele.

Culmea este că la finalul parodiei, cei din Medgidia au anunţat că renunţă benevol şi gratuit la cei doi jucători de la care a izbucnit conflictul. Oferta a fost însă refuzată de omologii lor de la Constanţa care s-au simţit jigniţi de întreaga poveste. "Noi le mulţumim pentru dărnicie şi pentru cele trei puncte cedate fără luptă dar nu puteam accepta plicul cu dezlegările! Cine ştie ce era în el!", ne-a spus mucalit Pavel Peniu.

Conflict vechi şi nou

Scandalul dintre cele două cluburi a plecat de la jucătorul Denis Husein. Fotbalist cu potenţial, acesta a atras atenţia scouterilor echipei patronate de Gică Hagi astfel că cele două cluburi s-au aşezat la masa tratativelor. "Noi am oferit o sumă, dânsul a cerut alta. Am negociat şi am ajuns la un consens, însă totul a căzut din motive care ne depăşesc. Vă spun sincer că suma oferită de Viitorul pentru Denis nu era reflectată de valoarea actuală a jucătorului dar era la fel de mare ca suma totală obţinută din transferuri în istoria clubului din Medgidia. Am dorit astfel să ajutăm jucătorul care nu are cea mai bună situaţie familială, dar am fost refuzaţi", a explicat Paul Peniu.

Ce a urmat este lesne de înţeles. Neplătit de câteva luni, Denis Husein a făcut un memoriu la FRF şi apoi a solicitat ajutor tot celor de la Viitorul. Scandalul a excaladat şi s-a ajuns, iată, la un mod de protest inedit dar şi lipsit de constructivitate. "Sunt acuzat că le-am interzis celor doi să revină la Medgidia. Păi îi ţin eu legat cu lanţuri? Denis avea salariu 190 de lei pe lună iar primele nu depăşeau 300 d elei pe meci, şi nici banii aceia nu i-a primit!", susţine Peniu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii