Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal (CM) Mana lui Dumnezeu

ro

03 Jul, 2010 17:58 1712 Marime text
suarez.jpg

Atacantul naţionalei Uruguayului, Luis Suarez, care a împiedicat Ghana să marcheze în minutul 120 al meciului din sferturile de finală ale Cupei Mondiale, oprind mingea cu mâna pe linia porţii, a invocat "mâna lui Dumnezeu" pentru a-şi explica gestul, informează AFP, citat de Mediafax. 

"Sunt unmareportar, aceasta a fost intervenţia Mondialului. Acesta era sfârşitul Cupei Mondiale, nu aveam altă soluţie, eu am acum «mâna lui Dumnezeu»", a glumit Suarez făcând referire la argentinianul Diego Armando Maradona, autorul celebrului gol marcat cu mâna la meciul cu Anglia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Mexic, din 1986."Am făcut asta pentru a le oferi şansa coechipierilor mei să câştige la penaltiuri. Am fost extrem de bucuros când am văzut că Gyan a ratat penaltiul", amaispus jucătorul uruguayan.
Reprezentativa Uruguayului s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins, cu scorul de 5-3 (0-1, 1-1), la loviturile de departajae, selecţionata Ghanei, într-un meci disputat la Johannesburg, în sferturile de finală ale competiţiei. În primele 90 de minute pentru Ghana a marcat Muntari 45+2, în timp ce pentru Uruguay a înscris Forlan '55.
Ghana a ratat, prin Asamoah Gyan, în ultima secundă a prelungirilor, penaltiul care i-ar fi putut aduce calificarea în semifinale. În minutul 120+1, Luis Suarez a fost eliminat deoarece a respins cu mâna de pe linia porţii un balon trimis de Adiyiah, după ce cu câteva secunde înainte respinsese, tot de pe linia porţii, un şut al lui Appiah. Arbitrul Olegario Benquerenca i-a acordat cartonaşul roşu lui Suarez şi penalti pentru Ghana. Lovitura de la 11 metri a fost ratată de Gyan, care a trimis mingea în transversală

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii