Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal (CM) Blatter isi cere scuze pentru arbitraje

ro

29 Jun, 2010 18:56 1622 Marime text
lampard.jpg

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, şi-a cerut scuze, marţi, pentru erorile de arbitraj din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud şi a declarat că problema arbitrajului video va fi evocată întră-o reuniune a forului mondial, informează Mediafax.

Elveţianul şi-a prezentat scuzele Angliei şi Mexicului, cele două echipe victime ale arbitrajelor din optimile de finală, după ce FIFA nu a avut nicio reacţie faţă de indignarea la nivel mondial, provocată de gravele erori de arbitraj din jocurile Germania - Anglia (4-1) şi Argentina - Mexic (3-1). "Îmi exprim scuzele faţă de cele două reprezentative, le înţeleg nemulţumirea. Englezii mi-au mulţumit, mexicanii au lăsat capul jos. După aceste momente, ar fi ridicol să nu discutăm despre necesitatea introducerii tehnologiei în arbitraj, la următoarea reuniune a FIFA, programată în 21-22 iulie, la Cardiff", a spus Blatter, adăugând că va fi dezbătută problema mingilor trecute sau nu de linia porţii.

Golul nevalidat englezului Franck Lampard în meciul cu Germania şi reuşita din ofsaid a argentinianului Carlos Tevez în poarta Mexicului au relansat dezbaterile referitoare la necesitatea introducerii probei video în arbitraj, solicitare neagreată de International Board şi de FIFA. Arbitrul uruguayan Jorge Larrionda nu a acordat un golvalabilmarcat de englezul Frank Lampard. Şutul său a lovit transversala, iar apoi balonul a trecut clar de linia porţii, conform reluărilor televizate, la meciul Anglia - Germania, în optimile Cupei Mondiale, de duminică, de la Bloemfontein. Tot duminică, arbitrul italian Roberto Rosetti a validat un gol marcat pentru Argentina de Carlos Tevez, din ofsaid, la meciul cu Mexic, de la Johannesburg, din aceeaşi fază a competiţiei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii