Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal Barcelona ii da afara pe Toure si Henry

ro

29 Jun, 2010 18:41 1515 Marime text
toure.jpg

Clubul spaniol FC Barcelona a anunţat, luni, că a ajuns la un acord cu atacantul francez Thierry Henry şi cu mijlocaşul ivorian Yaya Toure, în vederea despărţirii de cei doi internaţionali, informează Mediafax.

Directorul general al clubului, Joan Oliver, a explicat că ambii jucători şi-au exprimat dorinţa de a pleca, iar operaţiunile de încheiere a relaţiilor contractuale sunt "foarte avansate". "Am discutat cu Henry despre o eventuală plecare a sa încă dinaintea turneului final al Cupei Mondiale. Acum, el trebuie să facă pasul", amaispus Oliver. Henry şi Toure şi-au pierdut locurile de titulari înechipaspaniolă. Francezul a avut un sezon decepţionant (a înscris numai trei goluri în 20 de partide) şi a fost înlocuit cu tânărul Pedro Rodriguez. Henry şi-ar putea încheia cariera în SUA, la New York Red Bulls, conform unor informaţii apărute în presa internaţională.

Thierry Henry (32 de ani) a sosit la FC Barcelona în anul 2007, de la gruparea engleză Arsenal Londra. Celmaibun marcator din istoria echipei naţionalei Franţei, campion mondial (1998) şi european (2000), Henry a câştigat cu FC Barcelona, pe lângă trofeele interne, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor. În cazul lui Yaya Toure, Joan Oliver a spus că există un acord de principiu între gruparea sa şi clubul englez Manchester City: "Decizia se află în mâinile jucătorului şi a agentului său". Yaya Toure (27 de ani) a sosit la FC Barcelona tot în 2007, de la formaţia franceză AS Monaco. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii