Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal/Barcelona, campioana lumii (video)

ro

20 Dec, 2009 02:55 1589 Marime text

barcelona-cm-cluburi.jpgLionel Messi a marcat golul victoriei cu 10 minute înainte de finalul partidei cu argentinienii de la Estudiantes La Plata şi a adus al şaselea trofeu din 2009 pentru catalani.

Spaniolii au avut însă mult de furcă în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, la fel ca în semifinala cu Atlante Mexico, piesele grele făcând în final diferenţa. Argentinienii au deschis scorul în minutul 39 prin Boselli iar Barcelona a trebuit să alerge disperată după egalare iar Ibrahimovic, de două ori, şi Pique au trecut pe lângă fericire. În ultimul minut, noul star, Pedro, a profitat de una din puţinele erori ale defensivei argentiniene şi a egalat cu o lovitură de cap din şase metri, iar meciul a intrat în prelungiri.

Reprizele suplimentare au fost identice cu timpul regulamentar. Barca a atacat furibund iar Estudiantes s-a apărat cu nouă oameni plus portarul. Messi a marcat însă în minutul 110 un gol istoric iar Barcelona a devanit prima formaţie din istoria fotbalului care ia şase trofee într-un singur sezon.

Golul de aur:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii