Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Formula 1 Kubica, inca doi ani la Renault

ro

07 Jul, 2010 20:33 1683 Marime text
kubica.jpg

Pilotul polonez Robert Kubica (foto - in mijloc) şi-a prelungit contractul cu Renault, care expira la sfârşitul acestui an, până în 2012, a anunţat echipa de Formula 1, informează Mediafax. 

Kubica a sosit la Renault în iarnă, după ce anul trecut a concurat pentru BMW-Sauber. După nouă etape, polonezul ocupă locul 6 în clasamentul piloţilor, cu 83 de puncte, în timp ce liderul ierarhiei, Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes, are 127 de puncte.
"A fost o decizie simplă să continui cu o echipă în care mă simt ca acasă. Pentru mine este important să fiu în atmosfera potrivită, cu un bun grup de oameni care acţionează toţi în aceeaşi direcţie", a spus Kubica. Managerul Renault F1, Eric Boullier, a afirmat că prezenţa lui Kubica în echipă îi va permite acesteia să se lupte pentru titlurile mondiale."Obiectivul nostru este să ne luptăm pentru titlurile mondiale în următorii doi ani şi pentru asta aveam nevoie de un pilot de calibrul lui Robert: un tip rapid, concentrat şi care nu face greşeli. Evoluţiile sale în prima jumătate a sezonului 2010 au fost fără cusur şi am convingerea că vom realiza lucruri măreţe în viitor", a spus Boullier.
În aceest moment al doilea pilot al echipei este rusul Vitali Petrov, care are contract cu Renault tot până la sfârşitul acestui an, cu posibilitate de prelungire încă două sezoane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii