Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beckham pierde Mondialul?

ro

25 Nov, 2009 14:54 885 Marime text

Presa engleză a anunţat, ieri, că mijlocaşul englez David Beckham a fost surprins în timpul finalei MLS că folosea un inhalator, el fiind bolnav de o formă de astm.

Cotidianul The Guardian susţine că Beckham are astm încă din copilărie, dar purtătorul lui de cuvânt, Simon Oliveira, a negat că boala i-ar afecta evoluţia pe teren. „David suferă de această boală de când era copil, dar este evident că jocul său nu a fost influenţat de acest lucru. Nu a vrut să facă public acest lucru. Mulţi sportivi foarte buni suferă de astm şi nu au nici o problemă", a spus Oliveira.

Doctorul John Moore-Gillon a explicat că sportivii pot evolua fără probleme, chiar dacă au astm, în cazul în care boala este ţinută sub control. „Faptul că el este bolnav de mult, dar a ajuns un fotbalist atât de bun, demonstrează că nu va avea probleme nici în continuare", a afirmat acesta, dar a adăugat că unele substanţe din inhalatoare potfi considerate dopante.

Printre sportivii care suferă de astm se află Paula Radcliff, alergătoare la maraton, fostul rugbist Austin Healy, dar şi fotbalistul Paul Scholes.

Fostul căpitan al Angliei urmează să revină, din luna ianuarie, la AC Milan, sub formă de împrumut, pentru a avea şanse mai marisă fie selecţionat de Fabio Capello în lotul pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud. Medicii susţin că fotbalistul nu va avea probleme în Africa de Sud, unde şase dintre stadioane sunt situate în oraşe aflate la altitudini mari.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii