Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre n-a contactat sexual hepatita C

ro

06 Nov, 2011 10:05 2155 Marime text

În numărul din noiembrie al revistei Playboy, primarul Constanţei povesteşte cum s-a îmbolnăvit de hepatita C şi de cât timp s-a vindecat.

Radu Mazăre a recunoscut în interviul acordat în ultimul număr al revisteiPlayboycă a suferit în trecut de hepatita C, însă susţine că s-a vindecat complet, în urmă cu nouă ani: "E adevărat că am avut, la un moment dat, hepatita C. Am făcut tratament, interferon, şi mi-a trecut. De nouă ani, am toate analizele perfecte", s-a mândrit Mazăre cu starea sa de sănătate, grăbindu-se să precizeze că n-a contactat boala în urma unui act sexual neprotejat, ci a unei operaţii.

"Cred că de la operaţie; am avut o tijă în femur. E vrăjeală că se transmite sexual. Fetele cu care eram atunci n-au avut, fi-miu n-a avut, maică-sa n-a avut. Se ia prin sânge", a spus primarul Constanţei. Într-adevăr, medicii spun că transmiterea sângelui se produce prin contact cu sânge infectat în majoritatea cazurilor. Virusul se poate transmite şi prin relaţii sexuale, dar riscul transmiterii în acest caz este scăzut.

Potrivit dezvaluiri.ro, Radu Mazăre a avut prioritate la tratamentul cu interferon faţă de ceilalţi constănţeni cu aceeaşi boală. A plătit doar o lună de tratament, după care a primit o sponsorizare din partea companiei „Schering-Plough", producătoare de interferon (o proteină naturală secretată de sistemul imunitar).


Citeste mai mult pe http://www.realitatea.net/radu-mazare-n-a-contactat-sexual-hepatita-c-ci-in-urma-unei-operatii_883917.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii