Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de sindicalişti din Constanţa s-au alăturat protestului de azi din Piaţa Victoriei

ro

22 Nov, 2016 10:09 3259 Marime text
Funcţionarii publici ies, la această oră, în stradă, pe motiv că în 2016 nu li s-au mărit salariile. Protestatarii se vor strânge în faţa sediului ANPC din Bucureşti şi vor purta banderole albe pe braţ. Şi nu sunt singurii care protestează.
 
Poliţiştii locali afiliaţi sindicatului Prolex vor protesta şi ei astăzi. Oamenii sunt nemultumiţi de legea pensiilor. Iar membrii Sindicatului Sanitas vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii în semn de solidaritate cu sindicaliştii care vor negocia Contractul Colectiv de Muncă.
 
Aproximativ 30 de agenţi de la Ordine Publică din cadrul Poliţiei Locale Constanţa, membri ai sindicatului Prolex, protestează şi ei astăzi în Piaţa Victoriei, între orele 12:30 – 14:30.
 
Printre principalele revendicări se numără reducerea vârstei de pensionare.  Deşi în Legea poliţiei locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, cu efect de reducerea vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept. În aceste condiţii, poliţiştii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică şi rutier până la 65 ani, în timp ce juriştii şi contabilii din Poliţia Română, de aceeaşi vârstă, vor fi la pensie de cel puţin 10 ani.
 
Poliţiştii locali sunt revoltaţi că prim-ministrul Dacian Cioloş a alocat 11 milioane euro pentru achiziţia „Cuminţeniei pământului”, însă susţine că nu sunt bani pentru acest proiect de lege, adică pentru siguranţa cetăţenilor şi protecţia celor ce veghează la aceasta. Dar nici măcar nu este vorba de bani, pentru că modificarea legislativă nu implică alocarea de fonduri, ci doar reducerea vârstei de pensionare.
 
Cea mai importantă revendicare a poliţiştilor locali, a determinat o mobilizare fără precedent. Astfel că, pe lângă cei ce se vor deplasa din ţară, în mod organizat, cu cele 25 autobuze şi microbuze, vor ajunge la Bucureşti şi poliţişti locali ce se deplasează, în mod individual, fie cu avionul, trenul sau autoturismele personale.
 
Protestatarii au pregătit un moment special prin care vor arăta în ce situaţie se va ajunge dacă nu se adoptă proiectul legislativ.
 
„Am avut o întâlnire cu Sebastian Oprescu care reprezintă unul din aceste sindicate și i-aș ruga să se uite pe ceea ce o să propunem peste câteva zile legat de legea salarizării. Vor vedea că au motive să creadă că propunerea pe care o va face Guvernul e și fezabilă și mult mai rezonabilă în ce înseamnă predicitibilitatea, ca să știe lumea cum le evoluează salariile în următorii ani și pot să spun că măcar pe ultima sută de metri pot să vadă că ce am făcut în aceste luni a fost pentru ei și nimic altceva decât o normalitate în colaborarea guvernului cu reprezentanții sectorului public“, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, citat de digi24.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii