Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorel Oleniuc, demis de Bazac pe motiv ca este consilier local

ro

12 Mar, 2009 03:04 3267 Marime text
Viorel_Oleniuc_4.jpgManagerul general al Sanatoriului Balnear Mangalia, Viorel Oleniuc, a fost demis, în cursul dimineţii de ieri, de către ministrul „Ferrari", Ion Bazac.

Gestul ministrului este unul cel puţin surprinzător, dacă ţinem cont de motivul invocat: „nerespectarea termenului de înlăturare a motivelor de incompatibilitate ori conflict de interese". Cu alte cuvinte, Viorel Oleniuc a fost demis pe motiv că, în calitate de consilier local, nu poate fi simultan şi manager al sanatoriului.
Decizia ministrului promotor al maşinilor scumpe vine pe fondul scandalului dintre primarul Mangaliei, Mihai Tusac, şi majoritatea consilierilor de opoziţie ai acestuia. Mai mult, timp de mai multe luni, primarul urbei a declarat că Viorel Oleniuc este incompatibil în funcţia de consilier local  pentru că este... manager al Sanatoriului Balnear! Prin urmare, atât primarul, cât şi ministrul îşi aruncă responsabilitatea unul altuia, la mijloc fiind unul dintre cei mai buni manageri ai unei unităţi medicale din judeţ.
Că declaraţiile celor doi membri PSD, Bazac şi Tusac, sunt, la urma urmei, în „armonie" ne-o spune şi Viorel Oleniuc: „Demiterea mea este opera lui Tusac. Acest om a instaurat regimul de teroare şi minciună în Mangalia, nefiind capabil de altceva. Se confirmă faptul că a ajuns primar prin impostură. În curând nu va mai avea pe cine să dea vina pentru felul în care distruge acest oraş. Eu, personal, nu regret nicio clipă ce am realizat la Sanatoriul Balnear Mangalia, o instituţie batjocorită atâţia ani, sau ca preşedinte al PNL şi consilier local. Mai mult, pentru că ministrul Sănătăţii însuşi spune că sunt consilier şi nu manager, înseamnă că toate proiectele pe care le-am votat în Consiliul Local sunt perfect valabile. În plus, tocmai pentru că Ion Bazac a recunoscut acest lucru, înseamnă că motivele demisiei mele sunt nule şi, prin urmare, voi rămâne consilier local", ne-a declarat Viorel Oleniuc.
Acesta este decis ca, de acum înainte, să îi facă zile fripte lui Tusac. „Mă bucur că pot să mă exprim acum mult mai liber şi că nu mai pot fi şantajat de acest impostor, care este Tusac. Voi avea mult mai mult timp liber pentru a studia orice proiect de hotărâre propus în Consiliul Local şi, mai mult, voi avea ceva de spus la fiecare punct de pe ordinea de zi a şedinţelor consiliului", conchide Viorel Oleniuc. Noul manager al sanatoriului este stomatologul Iulian Pralea, membru PSD.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii